Aktualno

Sutra zeleno svjetlo golfu?

GOLF SRDJ

Građanske udruge Srđ je naš, Zelena akcija i Pravo na grad obavještavaju javnost kako će se ove srijede, 5. prosinca održati sastanak savjetodavnog stručnog povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš kroz koje se, smatraju udruge, izigravanjem procedure pogoduje investitoru u golf-resort na platou Srđa.

– Smatramo da je projekt golf resorta na Srđu apartmanizacija pod krinkom golfa koja parazitira na infrastrukturi i kulturnoj vrijednosti grada Dubrovnika, a profiti se izvlače iz lokalne zajednice. Kroz ovaj projekt planiraju se izgraditi vile, hoteli i apartmani na platou Srđa poviše Dubrovnika na površini većoj od 20 povijesnih jezgri grada Dubrovnika.

Dva dana nakon što je Mihael Zmajlović imenovan ministrom, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je odobrilo da postupak procjene utjecaja na okoliš golf resorta na Srđu počne prije dovršenja urbanističkog plana uređenja, čemu se protivila njegova prethodnica ministrica Mirela Holy.

Unatoč činjenici da Studija nije u skladu s prostorno planskom dokumentacijom, Povjerenstvo za procjenu Studije utjecaja na okoliš nije ju odbacilo na svojoj prvoj sjednici 20. srpnja, već ju je zaključkom poslalo na doradu s rokom do 6. rujna. Druga sjednica je održana 22. listopada 2012. na kojoj je Povjerenstvo suprotno svom zaključku i protivno Zakonu odobrilo još jedno produženje za doradu studije – naglašavaju iz tri spomenute udruge u priopećnju za medije.

Pročitajte još

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist