Kultura

ŠUŠUR! Festival od riči i ove godine u Korčuli

Na Zemlji nikada nije bilo ovoliko više muškaraca od žena, ali u Korčuli ovog ljeta, barem za vrijeme ŠUŠUR! Festivala od riči, jezičac vage će dobrano skliznuti u korist tzv. nježnijeg spola.

O Ženama Stijenama raspravljat će se na književnim tribinama; svoje žene heroine će djeca oslikavati na likovnoj radionici, a zabavljat će se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz glazbu koja nadilazi spol, dob i jezik.

Budući da je književnost ženskog roda, ŠUŠUR! Festival od riči će ove godine u goste pozvat regionalne autorice i autore koje svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost. Šestog i sedmog kolovoza, s početkom u 21 sat, osvježenje u lijepim riječima i večernjem povjetarcu potražit će publika svih uzrasta i raznih nacionalnih pripadnosti.

U kamenom krilu starog grada Korčule na trgu ispred crkve Sv. Marka, Vedrana Rudan /HR/ i Olja Savičević Ivančević /HR/ će pričati o svojim heroinama, Lamija Begagić /BiH/ i Tanja Šljivar /BiH, RS/ raspravljat će o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, a da ne ostane sve među ženama, Boris Miljković /RS/ i Sven Popović /HR/ će reći što misle o muško- ženskim likovima i ulogama u postmoderističkom društvu. Za dobru atmosferu i duhovita, a pametna pitanja pobrinut će se rodno izbalansirani moderatorski duo u sastavu Mima Simić i
Dinko Kreho.

Druženje s književnicima nastavit će se u nešto neformalnijem formatu na velikoj fešti u ljetnom kinu u ponedjeljak nakon službenog programa gdje će se za glazbeni program pobrinuti DJ Ewox /RS/, poznati obožavatelj žena.

U nedjelju, šestog kolovoza, dječja radionica radnog naziva Žene stijene, u suradnji s portalom djeca.hr s početkom u 18 sati će ispred crkve Sv Petra zabaviti i educirati mališane, čije ćete rukotvorine susretati danima kasnije po korčulanskim štradama i pjacama.

Udruga kulturne akcije KULA već šestu godinu za redom uveseljava Korčulane i njihove goste organizirajući ŠUŠUR! Festival od riči koji polako ulazi u tkivo grada i svakog kolovoza podjednako zabavi i educira svoju publiku. Iza scene Festivala stoji 5 žena prijateljica s međunarodnim adresama od Beča, preko Beograda do Zagreba i Splita koje uz ljubav prema Korčuli vezuje i strast prema čitanju.

Projekt su prepoznali i podržali Ministarstvo Kulture RH, Fondation Jan Michalski iz Švicarske, TZ Korčula, Proto iz Beograda i Korčula Hoteli, a realiziran je u partnerstvu s BLOCKFREI iz Beča i portalom Djeca.hr.

Program: MEĐU žeNAMA

Nedjelja, 6. kolovoza, 21 h, Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Sudjeluju: Olja Savičević Ivančević HR, Tanja Šljivar BiH/RS, Sven Popović HR

Ponedjeljak, 7. kolovoza, 21 h, Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Sudjeluju: Vedrana Rudan HR, Boris Miljković RS, Lamija Begagić BiH

Fešta, 7. kolovoza, Ljetno Kino, 23h, DJ Evox RS
Radionica za djecu ‘Žene stijene’

Nedjelja 6. kolovoza u 18 h
Pjaca ispred crkve Sv. Petra

 

 

Pročitajte još

‘JASLICE U GALERIJI’ Vesela blagdanska atmosfera u Umjetničkoj galeriji

Dulist

KAZALIŠNA DRUŽINA KOLARIN ‘Mare Fjočica’ stiže na Veliku scenu!

Dulist

‘Candide ili optimizam’ s nominacijom za Zlatni studio

Dulist