Grad

SUSJEDSKI PROBLEMI Pašalić ‘razvukao’ sajlu, oštećene tri jedrilice

Tri su jedrilice oštećene tijekom trening regate Jedriličarskog kluba Orsan prošle nedjelje nakon što su kolumbom zakačile sajlu koju su u akvatorij Orsana bacili radnici na gradilištu Marine Gruž investitora Franja Pašalića.

Ovu informaciju potvrdio nam je predsjednik JK Orsana Marinko Mikulandra.

‘Nisu nam rekli’

-Kolumbom su zakačili sajlu koja drži jednu žutu bovu, koju su bacili u naše koncesionirano područje, unutar naše đige. Ta bova drži maunu na kojoj izvode radove nalijevanja stupova. Mi o tome nismo od njih dobili nikakvu obavijest i za vrijeme regate je došlo do incidenta. Jer naši jedriličari su vidjeli bovu, ali u moru nisu vidjeli ništa. A to je sajla duga nekih 50 metara. Riječ je o manjim oštećenjima i srećom nitko nije ozlijeđen. Sreća da je bio mali vjetar, jer da je bio veći bilo bi velikih problema – ističe Mikulandra te dodaje kako je šteta što nikome u Orsanu nije ništa rečeno.

-Mi nismo ništa znali, a sigurno bismo upozorili članove kluba da ne idu uz kraj, već malo dalje – ističe Mikulandra, ogorčen što se, unatoč naporima Orsanovaca da s Marinom Frapa uspostave normalnu komunikaciju i suradnju. događaju ovakvi incidenti.

‘Ispadamo bedaci!’

-Ovo ne vodi ničemu. Zbilja mi je žao što se ovo zbiva. Čuo sam se s Franjom Pašalićem u ponedjeljak ujutro. On se ‘vadi’ na inženjere na terenu koji izvode radove. Pa zar nemaju neki nadzor radova? Ne govorim da je Pašalić osobno kriv za ovaj incident, ali netko od njegovih ljudi na terenu sigurno jest. Smatram da, kad se već stave te bove i sajle, da nas barem obavijeste. Mi nismo protiv toga, nismo protiv radova, marine, iako s Marinom Frapa vodimo spor. Ali oni su nama već nekoliko puta ‘upali’ u naš prostor bez pitanja, čak i snimali lokaciju – kaže nam Mikulandra.

-Vodili smo i prije razgovore s Franjom Pašalićem kako bismo pokušali iznaći rješenje problema s ulaskom njihovog projekta u naše koncesijsko područje. Ali čim se nešto dogovoriš oni naprave ovakvu glupost! Krivo mi je jer svi skupa ispadamo bedaci! – zaključuje Mikulandra.

Pročitajte još

GRADSKI PROJEKTI KOJI SE OBEĆAVAJU, ‘CRTAJU’ I ‘GRADE’ GODINAMA Koliko mandata treba proći od nacrta do realizacije?

Andrea Falkoni Račić

Nakon pisanja DuLista uklonjen raspadnuti muo na Piplićima. Hoće li se vratiti ili je to – to?

Dulist

ODVJETNICA VIKTORIJA KNEŽEVIĆ Gradonačelnik vrši spin! Žarkovica jest zelena zona, međutim…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija