Aktualno

SURADNJA SVEUČILIŠTA I SINDIKATA Pomorcima dodatno olakšan put stručnog osposobljavanja

SURADNJA SVEUČILIŠTA I SINDIKATA Pomorcima dodatno olakšan put stručnog osposobljavanja

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum, pročelnik Pomorskog odjela doc. dr. sc. Srđan Vujičić i voditelj ureda Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku Romano Perić potpisali su Ugovor o suradnji temeljem kojeg će pomorci učlanjeni u Sindikat ostvarivati 20 posto popusta na cijenu tečajeva koji se izvode u Centru za izobrazbu pomoraca na Pomorskom odjelu. Nastavak je to uspješne suradnje Sveučilišta i Sindikata, a cilj je pomorcima dodatno olakšati put stručnog osposobljavanja na programima izobrazbe koji se redovito organiziraju sukladno međunarodnoj Konvenciji STCW, ali i na zahtjev brojnih kompanija.

Unapređenje položaja hrvatskih pomoraca zajednički je cilj svima okupljenima, istaknuto je na potpisivanju ovog ugovora. Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum naglasio je kako je Sveučilište centar znanja za svoje studente, ali cijelu lokalnu zajednicu. Osobito je to važno za pomorce budući da je pomorstvo tradicija ovog kraja što potvrđuje postojanje Pomorskog fakulteta i prije osnutka Sveučilišta koje ove godine slavi okruglu, dvadesetu obljetnicu.

Pročelnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku doc. dr. sc. Srđan Vujičić naglasio je kako Pomorski odjel već dugi niz godina surađuje sa Sindikatom pomoraca Hrvatske čiji su brojni članovi obrazovani upravo ovdje. Povezivanje unutar struke izrazito je važno zbog specifičnosti pomorstva, ali i promjena na tržištu rada koju su sve brže te pred pomorce stavljanju izazove koji traže nova znanja i vještine.

-Naša misija je osigurati pružanje najboljeg mogućeg obrazovanja i osposobljavanja kako bi se kontinuirano razvijali u svom području rada i nastavili biti odličan izbor za poslodavce – dodatno je naglasio voditelj ureda Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku Romano Perić izrazivši zahvalnost svima na Sveučilištu na otvorenosti za suradnju. Popust se može ostvariti uz predočenje članske iskaznice Sindikata.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist