Grad

‘SURADNJA JE SNAŽNA I KONTINUIRANA’ Gradonačelnik primio predstavnike dubrovačkog Crvenog križa

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u četvrtak predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, a povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji se tradicionalno obilježava početkom mjeseca svibnja.

Gradonačelnik je čestitku i zahvalu uputio svim vrijednim predstavnicima, članovima i volonterima humanitarne organizacije koji svakodnevno ulažu znatne napore i izdvajaju vlastito vrijeme kako bi pomogli potrebitim sugrađanima.

-Koliko su uistinu potrebni našem Gradu članovi i volonteri dubrovačkog Crvenog križa najbolje su pokazali svojim nesebičnim, plemenitim i solidarnim djelovanjem u ovom razdoblju pandemije i krize, koja je prisutna još i danas – rekao je gradonačelnik Franković.

Istaknuo je da su u posljednje četiri godine Grad Dubrovnik i Gradsko društvo Crvenog križa razvijali plodnu i kontinuiranu suradnju čemu svjedoče brojne donacije i ulaganja u opremu i programe Društva. Ukupna sredstva koja su iz proračuna Grada osigurana za djelovanje i rad GDCK-a u posljednjem četverogodišnjem razdoblju iznose 6.458.474,46 kuna. U proračunu za ovu godinu osigurano je dodatnih 1,4 milijuna kuna.

Podsjetimo, Grad je dubrovačkom Crvenom križu još 2017. godine donirao sredstva za potrebe kupovine kombi vozila, a prošle godine donacijom je financirana nabava specijaliziranog plovila/skutera za potragu i spašavanje na moru čime je dodatno podignuta razina spremnosti za intervencije na moru. Upravo donacijama Grada omogućena je i provedba projekta „Crveni križ u Gradu“, kroz koji se sugrađanima i posjetiteljima tijekom ljetne sezone prva pomoć pruža na više lokacija po gradu (godišnje se zabilježi i preko tri tisuće intervencija) te se značajno rasterećuje hitna služba OB Dubrovnik. Osim toga, Grad značajno financira i program spašavanja na gradskim plažama i kupalištima.

Ravnatelj GDCK-a Dubrovnik Živko Šimunović izrazio je zadovoljstvo izvrsnom suradnjom s Gradom Dubrovnikom, koji prati i podržava brojne akcije i projekte koje se redovito provode.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija