Aktualno

Suradnici i prijatelji opraštaju se od Bogdana: ‘Sve bih dao za još jednu utakmicu’

Suradnici i prijatelji opraštaju se od Bogdana: 'Sve bih dao za još jednu utakmicu'

Bazen u Gružu opet je zavijen u crno. Dubrovačku, hrvatsku, ali i inozemnu javnost u utorak je potresla vijest o odlasku legendarnog trenera Jugovih juniora – Vida Bogdana. Pod njegovom paskom trenirali su mladi Jugaši, momčad susjednog Bellevue, Gusari iz Mlina, a krajem devedesetih Bodan je bio i izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske. Velikog traga u sportskom djelovanju ostavio je u Italiji te Francuskoj gdje je trenirao žensku vaterpolskih ekipu. Od Bogdana na njegovom Facebook profilu opraštaju se mnogobrojni bivši suradnici, prijatelji i poznanici.

– Oduševili ste moju djecu ovim sportom, vašim sportom… Stvorili ste sjajnu grupu koju čine ne samo dječaci već očevi i majke ujedinjeni s vama… Naučili ste ih vaterpolu, ali prije svega naučili ste ih da se zabavljaju i osjećaju dobro… Ciao, bit ćete zauvijek u mom srcu ❤️ Bila mi je čast poznavati Vas – napisala je Ester iz Vigevana u Italiji.

– Danas se osjećam malo starije i, vaterpolski govoreći, malo više ‘gol’. Sve bih dao da odigramo još jednu utakmicu, još bolje, da otiđemo na još jedno putovanje, na još jedan sastanak u subotu nakon ručka, na piazzale dell’Aquatica, prije nego počnemo s utovarom stvari u minibus. Da odradimo još jedno zagrijavanje i da još jednom čujem početni zvižduk, za još jedan prvi udarac, interval ili tajm-aut udišući vodu ili kao na ovoj fotografiji stojeći s rukama na bokovima u divljenju slušajući još jednu malu lekciju koju biste nam dali svaki put, još jednu od Vaših proročanskih rečenica koju ste samo Vi znali izreći nakon protunapada ili nadmoći bačene u vjetar. Za još jednu subotnju večer koja bi za nas djecu započela s mirisom klora, a završila s mirisom alkohola. U toj dobi naše je tijelo sagorjevalo sve što smo mogli baciti u njega. Za još jedan, Vido Bogdane, samo još jedan put… – dirljivo se prisjetio Domenico Pellegriti iz Turina.

– Bila mi je čast… sjajni Vido, počivaj u miru – poručila je kratko vaterpolistica Francesca Giulini.

Pročitajte još

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist