Aktualno

PRIPREME ZA SEZONU Skala i Zrinski su na Murteru na redovnom godišnjem remontu

PRIPREME ZA SEZONU Skala i Zrinski su na Murteru na redovnom godišnjem remontu

Ove godine naši brodovi Skala i Zrinski stigli su zajedno na redovni godišnji servis u Brodogradilište i Marinu Betina, na otoku Murteru, kako bi u novu 2021. sezonu uplovili spremni, slijedeći svoju poznatu turu do Lokruma – piše na svojoj Facebook stranici iz Ju Rezervat Lokrum.

Zanimljivo je spomenuti i kako je uz redovno održavanje JU Rezervat Lokrum trenutno angažirana na projektu ‘Povijesni vrtovi dubrovačkog područja’. Pred njima je mjesec intenzivnog rada, tkrila je u razgovoru za DuList ravnateljica Nikolina Grković. Uskoro će raspisati nekoliko nabava velikih vrijednosti, a među njima je i nabava novog broda-katamarana s hibridnim pogonom. Riječ je o projektu je vrijednom 15.5 milijuna kuna koji je započeo je 1. prosinca 2018., a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 70 posto te će trajati do 31. prosinca 2021. Provedbom projekta nadopunit će se sadržaj Lokruma stvaranjem nove turističke destinacije koja povezuje Arboretum Trsteno kao spomenik parkovne arhitekture s otokom Lokrumom kao posebnim rezervatom šumske vegetacije.

– Na otoku su dežurni Lokrumski vatrogasci. Oni odrađuju svoje aktivnosti sukladno Procjeni ugroženosti od požara i Planu zaštite od požara tj. pripremaju područje za novu protupožarnu sezonu. Tamo je i nekoliko zaposlenih iz Službe tehnike, održavanja i razvoja koji imaju svoj program rada. Stručna služba radi na procjeni brojnosti populacija divljeg kunića i pauna koja nije napravljena od 2016. Tu su, naravno i čuvari prirode koji trenutno obnavljaju putokaze. Inače u ustanovi su zaposlene 63 osobe. Mislim da smo se konačno kapacitirani dovoljnim brojem radnika kao i znanjem. Također, smatram da bi bilo izvrsno i kad bi zaposlili stručnog suradnika za kulturnu baštinu koji će u budućnosti voditi projekt obnove kompleksa i drugih zaštićenih objekata. Jednog dana kad financijska situacija bude bolja nadam se da ćemo to ostvariti – ispričala je Grković.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist