Sport

SUPERKUP U srijedu u 18 sati svi u Gruž, Jug igra za peti trofej!

SUPERKUP U srijedu u 18 sati svi u Gruž, Jug igra za peti trofej!

Jugaše sutra na bazenu u Gružu očekuje povijesna utkamica! U srijedu, 14. prosinca s početkom u 18 sati igraju utakmicu Superkupa Europe protiv Brescie. Večer uoči utakmice bazen u Gružu zasvijetlio je u Jugovim bojama.

-Prije godinu dana govorili smo o osvajanju makar jednog trofeja, a sad napadamo peti. Lijepo je što smo u toj situaciji. U srijedu ćemo pokušati osvojiti peti pehar. Zato svi u Gruž, svi u Gruž! Treba nam pomoć navijača, jer ovo je dubrovački Jug, drukčiji od svih drugih u Europi – istaknuo je sjajni Brazilac Felipe Perrone Rocha uoči utakmice.
-Uvod za Bresciu nama nije bio dobar, s obzirom kako smo izgledali protiv Recca. To je bilo upozoravajuće i ne bi bilo dovoljno za pobjedu protiv Bresice. Premda su, po konceptu i igračima, to dvije potpuno drukčije momčadi. Protiv Brescie čeka nas drukčija, teška i zanimljiva utakmica jer oni imaju strahovitu želju za osvajanjem trofeja – izjavio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.
-Vlada velik pritisak osvajanja posljednjeg trofeja u prošloj sezoni, čak i veći nego za ostale trofeje. Slika je već malo slavljenička, što nama sigurno ne ide u korist. Jedva čekam da sve to prođe, a nadam se da će sve završiti našom pobjedom i osvajanjem trofeja. Za četiri trofeja smo se krvavo borili, a borit ćemo se tako i za peti. Nadam se pomoći navijača, diže se atmosfera. Iz utakmice u utakmicu jasna je želja navijača da nam pomognu. Zato se nadamo najboljem – istaknuo je Kobešćak.

Inače, Jug CO je na ovu povijesnu utakmicu pozvao sve igrače koji su sudjelovali u osvajanjima europskih naslova 1980., 2001. i 2006. godine, a uz novi broj DuLista koji je u prodaji od sutra, nalazi se i brošura posvećana ovoj utakmici. Također, brošure će biti podijeljene svim navijačima koji sutra uvečer dođu u Gruž.
Utakmica Superkupa Europe igra se u srijedu 14. prosinca u 18 sati uz prijenos na HTV2.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist