Politika

Šuica na čelu odbora za vanjsku politiku

HDZ je formirao 23 stranačka odbora tako zvanu „vladu u sjeni“, a danas su izašla imena njihovih predsjednika. Među imenima koji su se našli na popisu je i Dubravka Šuica, bivša saborska zastupnica koja bi trebala stati na čelo odbora za vanjsku politiku.

Konzultacije oko formiranja tzv. vlade u sjeni još su u tijeku samo oko odbora za kulturu.

Predsjednica HDZ-ova Odbora za vanjsku politiku Dubravka Šuica i međunarodni tajnik Davor Stier, odgovorili su na izjave ministrice Vesne Pusić. Istaknuli su kako postoji  konsenzus vlasti oko Pelješkog mosta, dok o ratifikaciji sporazuma Tuđaman – Izetbegović treba još razgovarati, donosi Slobodna Dalmacija.

– Izjava jednog ministra BiH, koja može biti okarakterizirana kao ucjena nije ta oko koje treba postići konsenzus – rekla je Šuica novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Smatra da se Pelješki most može graditi jer se radi o hrvatskom teritoriju, a kad se radi o međunarodnoj konvenciji o pravu mora tu je siguran i neškodljiv prolaz.

– Oko gradnje Pelješkog mosta konzensus postoji, a oko ratifikacije ćemo još razgovarati – rekla je.

Stier je naglasio da izgradnju Pelješkog mosta uopće ne treba vezati s ratifikacijom sporazuma o granici s BiH. Stier je kazao da će se, ukoliko se prihvati logika ucjena, sutra doći ucjena da Hrvatska da šarengradsku ili vukovarsku Adu jer inače neće postati članica EU.

Upitana kako komentira izjavu Vladimira Šeksa da je tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, već teško bolestan, bio doveden u zabludu, Šuica je rekla da je ta Šeksova izjava ishitrena te da se s njom ne slaže.
 

Pročitajte još

Blaž Pezo predsjednik Županijskog odbora HDZ-a

Dulist

NOVI CRODEMOSKOP HDZ i dalje uvjerljivo prvi, Milanović najpozitivniji političar

Dulist

NIKOLA JANOVIĆ, ZASTUPNIK U PARLAMENTU CG I BIVŠI JUGAŠ ‘Crne Gore kao samostalne države neće biti ako ne bude okrenuta Zapadu’

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija