Politika

Vlahušić u šoku, Pravedan zatečen

Vlahušić u šoku, Pravedan zatečen

Logično je i posve uobičajeno da svaka politička stranka samostalno određuje kandidata kojeg će podržati u izbornoj utrci kao i da samostalno artikulira svoju izbornu strategiju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Tijela Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata već su donijela te odluke na svim razinama i, kao što je javno objavljeno, kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika je Andro Vlahušić – kratak je komentar na odluku SDP-a o nadelozaćim izborima, kojeg smo dobili iz gradonačelnikovog ureda.
Naime, dubrovački SDP najavio je kako će na iduće lokalne izbore izaći sa svojim kandidatom za gradonačelnika.  
Ipak, u HNS-u su ostali zatečeni ovakvim razvojem događaja. Predsjednik gradskog HNS-a Antun Pravedan za ovakav razvoj događaja doznao je od medija. 
– Događa se nešto kontradiktorno. Andro nije formalno kandidat, ali neformalno je to tako. Još u razgovoru s Radimirom Čačićem kad je posjetio Dubrovnik bilo je govora o zajedničkoj kandidaturi sa SDP-om. Ja nisam još razgovarao s Vlahušićem – rekao je Pravedan, dodajući kako je njegova stranka u koaliciji i sa strankom umirovljenika.
– Ako se i dogodi da idemo u izbore bez SDP-a, Vlahušića će podržati umirovljenici.
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist