Politika

Dubrovnik Regija prerasta u stranku!

Dubrovnik regija je stranka u osnivanju, najavili su to putem svog Facebook profila iz inicijative ove udruge, osvrnuvši se na novi zakon o udrugama.

Istim će, naime, udrugama biti zabranjeno političko djelovanje. Udruge će morati biti stranački nepristrane, neće smjeti podupirati kandidata na izborima bez obzira radilo se o stranci ili pojedincu, niti će smjeti sudjelovati u izbornoj ili bilo kojoj drugoj stranačkoj promidžbi.

Ukoliko bi neka udruga takvu zabranu prekršila slijedile bi im sankcije, piše Novi list, u obliku obustavljanja svih isplata za projekte i programe iz proračuna. Sve to sastavni je dio novog zakona o udrugama koji bi se trebao obznaniti u rujnu, dok se prihvaćanje zakona očekuje negdje u ožujku 2013.

No, treba spomenuti kako je Udruga Dubrovnik Regija i startala s intencijom političkog djelovanja na lokalnim izborima u svibnju 2013. godine pa najava kako je rriječ o stranci u osnivanju i nije veliko iznenađenje.

Pročitajte još

Frankoviću novi mandat na čelu Gradskog odbora HDZ-a, Pezo preuzeo županijsku organizaciju stranke

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI HDZ bira nova vodstva lokalnih organizacija

Dulist

Cvijeto Cvjetković ostao na čelu županijskog HSU-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija