DuList IN

Sudjelujte u aukciji vina za kupnju instrumenata učenicima UŠ Luke Sorkočevića!

Sudjelujte u aukciji vina za kupnju instrumenata učenicima UŠ Luke Sorkočevića!

Nakon što je krajem listopada na adresi Iva Vojnovića 71 otvorila svoja vrata, u Galeriji vina Miva ovog četvrtka s početkom u 18 sati odvit će se aukcija vina za prikupljanje sredstava za kupnju glazbenih instrumenata potrebnih djeci – učenicima Umjetničke škole Luke Sorkočevića te izdavanje monografije o samoj školi. Pokretači ove hvalevrijedne akcije su vlasnik vinoteke Tin Sentić te dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović.

– Kroz prijateljstvo s obitelji Vidović, odnosno s gospođom Franicom Krampus Vidović i njenom kćeri Ivanom Marijom Vidović koje su mi obje bile profesorice u Umjetničkoj škol, a nakon što smo otvorili vinoteku te izložili njihov obiteljski klavir u našem prostoru, rodila se ideja da napravimo aukciju koju su podržali naši prijatelji iz Zagreba i drugi vinari. Jedan dio iznosa koji će se skupiti koristit će se za nabavku glazbenih instrumenata djeci UŠ Luke Sorkočevića, a drugi za izdavanje monografije o samoj školi. Aukcija počinje u 18 sati i uz COVID potvrdu svatko tko želi može sudjelovati i licitirati za vina koja odaberu – poručio je za DuList Sentić koji je iznio kako im je namjera da ova aukcija postane tradicionalno događanje.

Kako je posrijedi doista prekrasna priča s izuzetno vrijednim ciljem, objasnila je i Vidović kazavši kako se čitav Svemir potrudio da se unatoč grubim vremena ova akcija realizira.

– Sam Tin završio je Glazbenu školu. Bio je jako dobar kornista. Osvajao je i državne nagrade. Do danas je ostao odan glazbi i mojoj majci kao njegovoj profesorici. Kad smo mu odlučili posuditi klavir došao mi je s idejoj o aukciji i rekao da mu je potrebna moja pomoć da mu savjetujem kome bi prikupljeni novac mogli darovati jer bi on volio da otiđe nekome tko voli glazbu, a ne može kupiti instrument. Objasnila sam mu kako ako se taj novac adresira na samo jedno dijete, to ne bi bilo fer. Puno je roditelja u ovom trenutku koji ne mogu svojoj djeci priuštiti instrument te mislim da je najbolje donaciju dati školi koja je divna institucija pa će sam ravnatelj odlučiti što u njihovom instrumentariju nedostaje te će instrument posuditi onome kome bude potrebno, a tko obećava puno. Također, moja majka trenutno piše monografiju o UŠ Luke Sorkočevića u kojoj ćemo svi jednog dana biti ovjekovječeni, no nažalost nema sredstava za njeno izdavanje pa su ovakve akcije i za tu potrebu izuzetno hvalevrijedne. Tako sam sretna što smo uspjeli sve objediniti i da je Tin ovo objeručke prihvatio. Čitava donacija nosi ime William po mome bratu koji s nama nije već 25 godina, a bio je strahovito darovit glazbenik – dodala je Vidović.

Za večerašnje posjetitelje pripremljen je i prigodan glazbeni program kojeg će izvesti pobjednice ovogodišnjeg državnog glazbenog natjecanja, ujedno učenice UŠ Luke Sorkočević. Volinistica Paula Ćatić, čelistica Lena Eva Crnjak i pijanistica Sara Crnjak izvest će tako program na kojem će se pronaći skladbe P.I. Čajkovskog ‘March – Song of the Lark’, C. Scotta ‘Cornish Boat Song’ te V. Montija (obr. D. Kamber) ‘Czardas’.

Pročitajte još

‘HVALA TI MORSKI VUČE’ Spot za Oliverovu novu pjesmu ima gotovo pola milijuna pregleda

Dulist

Ne propustite gastro razgovor sa chefom Melkiorom Bašićem!

Dulist

FOTOGALERIJA Proveli smo s vama sunčan dan na Stradunu

Dulist