DuList IN

Sudjelujte u aukciji vina za kupnju instrumenata učenicima UŠ Luke Sorkočevića!

Sudjelujte u aukciji vina za kupnju instrumenata učenicima UŠ Luke Sorkočevića!

Nakon što je krajem listopada na adresi Iva Vojnovića 71 otvorila svoja vrata, u Galeriji vina Miva ovog četvrtka s početkom u 18 sati odvit će se aukcija vina za prikupljanje sredstava za kupnju glazbenih instrumenata potrebnih djeci – učenicima Umjetničke škole Luke Sorkočevića te izdavanje monografije o samoj školi. Pokretači ove hvalevrijedne akcije su vlasnik vinoteke Tin Sentić te dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović.

– Kroz prijateljstvo s obitelji Vidović, odnosno s gospođom Franicom Krampus Vidović i njenom kćeri Ivanom Marijom Vidović koje su mi obje bile profesorice u Umjetničkoj škol, a nakon što smo otvorili vinoteku te izložili njihov obiteljski klavir u našem prostoru, rodila se ideja da napravimo aukciju koju su podržali naši prijatelji iz Zagreba i drugi vinari. Jedan dio iznosa koji će se skupiti koristit će se za nabavku glazbenih instrumenata djeci UŠ Luke Sorkočevića, a drugi za izdavanje monografije o samoj školi. Aukcija počinje u 18 sati i uz COVID potvrdu svatko tko želi može sudjelovati i licitirati za vina koja odaberu – poručio je za DuList Sentić koji je iznio kako im je namjera da ova aukcija postane tradicionalno događanje.

Kako je posrijedi doista prekrasna priča s izuzetno vrijednim ciljem, objasnila je i Vidović kazavši kako se čitav Svemir potrudio da se unatoč grubim vremena ova akcija realizira.

– Sam Tin završio je Glazbenu školu. Bio je jako dobar kornista. Osvajao je i državne nagrade. Do danas je ostao odan glazbi i mojoj majci kao njegovoj profesorici. Kad smo mu odlučili posuditi klavir došao mi je s idejoj o aukciji i rekao da mu je potrebna moja pomoć da mu savjetujem kome bi prikupljeni novac mogli darovati jer bi on volio da otiđe nekome tko voli glazbu, a ne može kupiti instrument. Objasnila sam mu kako ako se taj novac adresira na samo jedno dijete, to ne bi bilo fer. Puno je roditelja u ovom trenutku koji ne mogu svojoj djeci priuštiti instrument te mislim da je najbolje donaciju dati školi koja je divna institucija pa će sam ravnatelj odlučiti što u njihovom instrumentariju nedostaje te će instrument posuditi onome kome bude potrebno, a tko obećava puno. Također, moja majka trenutno piše monografiju o UŠ Luke Sorkočevića u kojoj ćemo svi jednog dana biti ovjekovječeni, no nažalost nema sredstava za njeno izdavanje pa su ovakve akcije i za tu potrebu izuzetno hvalevrijedne. Tako sam sretna što smo uspjeli sve objediniti i da je Tin ovo objeručke prihvatio. Čitava donacija nosi ime William po mome bratu koji s nama nije već 25 godina, a bio je strahovito darovit glazbenik – dodala je Vidović.

Za večerašnje posjetitelje pripremljen je i prigodan glazbeni program kojeg će izvesti pobjednice ovogodišnjeg državnog glazbenog natjecanja, ujedno učenice UŠ Luke Sorkočević. Volinistica Paula Ćatić, čelistica Lena Eva Crnjak i pijanistica Sara Crnjak izvest će tako program na kojem će se pronaći skladbe P.I. Čajkovskog ‘March – Song of the Lark’, C. Scotta ‘Cornish Boat Song’ te V. Montija (obr. D. Kamber) ‘Czardas’.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist