Aktualno

‘Studija nije predstavljena zbog lex Perkovića’

zupan dobroslavic

Studija koja bi treba odlučiti sudbinu krajnjeg juga u smislu prometnog povezivanja s ostatkom RH, ipak nije predstavljenja jučer, iako je to bilo najavljeno.

Naime, prema neslužbenim navodima Pelješki most dobio je najviše bodova, no francuski konzultatnti i Europska komisija navodno su se naljutili zbog pisma dubrovačko neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, kojeg su, prema napisima medija, protumačili kao politički pritisak.

-Kao župan poslao sam predsjedniku Europske komisije Barrosu zaključke sa sastanka održanog 28. kolovoza u Dubrovniku. Na tom su sastanku predstavnici svih političkih stranaka, pa i onih vladajuće koalicije, svi predstavnici javnog života juga Hrvatske, jednoglasno donijeli zaključak u kojem se poziva Vladu i Europsku komisiju da što prije nastavi gradnju Pelješkog mosta kao najboljeg rješenja – rekao nam je Dobroslavić te dodao kako  nije bila riječ o nikakvom političkom pritisku, a spomenutom sastanku nazočio je i pomoćnik ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića. Podsjetimo, ministar je Dobroslavića zbog slanja pisma nazvao 'piskaralom'.

-Izjava ministra Hajdaša Dončića je smiješna, i uvredljiva, ali to najbolje govori o samom ministru. On dobro zna, da dopis nije i ne može biti uzrok produljenja roka izrade studije. Možda bi se on i predsjednik Vlade trebali zapitati ima li produljenje rok veze sa slučajem Lex Perković – rekao je Dobroslavić te zaključio da se pitalo samo Hajdaša Dončića i Milanovića kako sePelješki most nikada ne bi ni gradio.

Pročitajte još

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist

JAVNA TRIBINA ‘FREKVENCIJA I EKRANI’ Poznati novinari dijele iskustva iz svoje struke

Dulist