Aktualno

Studenti i nastavnici dubrovačkog Sveučilišta posadili ljute naranče, mirtu, čemprese…

Sveučilište u Dubrovniku priključilo se nacionalnoj kampanji sadnje stabala Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!”. Dubrovački studenti sa svih odjela i studija Sveučilišta, uključujući i strane Erasmus studente, uz nekolicinu svojih nastavnika posadili su ljute naranče, ružmarine, mirtu, čemprese i drugo mediteransko bilje ispred Studentskog doma i ispred Vrtića Palčica.

Sadnice je donirao Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku iz svog rasadnika u Čibači, čiji su djelatnici pružili stručnu pomoć pri sadnji. Za pripremu tla bila je zadužena tvrtka Horting d.o.o. Svi sudionici sadnje imali su osiguranu marendu na adventskim kućicama pred Domom kao znak zahvale za odaziv i trud u realizaciji akcije.

Cilj kampanje „Zasadi stablo, ne budi panj!“ je podizati ekološku svijest i potvrditi društvenu i ekološku odgovornost, te tako pomoći u realizaciji strategija ublažavanja posljedica klimatskih promjena prema EU standardima. Ovakve akcije održavaju se na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj već nekoliko godina.

Pročitajte još

POLA STOLJEĆA OD PREMIJERNE IZVEDBE Igre prikazuju film o predstavi ‘Aretej’, ulaz je slobodan!

Dulist

Broj ukupno zaposlenih u srpnju porastao za 1,1 posto u odnosu na lipanj

Dulist

Julijo Srgota novi je direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija