Crna kronika

STRAVIČNO Spolno zlostavljao djevojčicu pa je pokušao nagovoriti na samoubojstvo. Dobio 20 godina zatvora

STRAVIČNO Spolno zlostavljao djevojčicu pa je pokušao nagovoriti na samoubojstvo. Dobio 20 godina zatvora

Na kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog počinjenih više kaznenih djela osuđen je 35-godišnji hrvatski državljanin. Kako se navodi u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku osudio ga je Županijski sud u Dubrovniku 9. rujna 2022., nakon održane nejavne rasprave u kaznenom predmetu koji se vodio protiv njega.

Okrivljenik je osuđen zbog počinjenih teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz čl. 166. stavak 2. u svezi sa čl. 158. stavak 1. i 5. Kaznenog zakona, kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. stavak 2. KZ-a, kaznenog djela silovanja iz čl. 154. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. toč. 1. i u svezi sa čl. 153. stavak 2. i 1. KZ-a i kaznenog djela silovanja u pokušaju iz čl. 153. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. i u svezi sa čl. 34. KZ-a.
Okrivljenik je osuđen i zbog počinjenog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, poticanjem u pokušaju iz čl. 136. stavak 1. i 2. u svezi sa stavkom 3. i čl. 37. i 34. u stjecaju s kaznenim djelom sudjelovanja u samoubojstvu, poticanjem u pokušaju iz čl. 114. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. i čl. 37. i čl. 34. Kaznenog zakona. Okrivljenom 35-godišnjaku je produljen istražni zatvor.

Inače, optužnica ga je teretila da je od rujna 2019. godine do kraja svibnja 2021. godine počinio navedena kaznena djela na štetu oštećenice odnosno osobe mlađe od petnaest godina, kao i da je, u cilju da za sebe ishodi povoljnu odluku u ovom kaznenom predmetu, iz zatvora htio poslati pismo u kojem adresatima opisuje da navedu oštećenicu na pisanje pisma u kojem će navesti kako nije govorila istinu iskazujući u svojstvu svjedoka te ju navodi na drugo protuzakonito postupanje, ali je pismo presreteno.

Prema pisanju Telegrama, iz zatvora je htio poslati pismo u kojem je tražio da povuče iskaz protiv njega, te da nakon toga počini samoubojstvo.

Teretilo ga se i da je sa sebi bliskom osobom (hrvatska državljanka) izvršio spolni odnos savladavši njezin otpor, te da je s jednom osobom (hrvatska državljanka) htio izvršiti spolni odnos uz uporabu sile, ali se ona uspjela oduprijeti.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist