Crna kronika

42-godišnjak izradio dvije lažne dozvole za gradilišta u Janjini

42-godišnjak izradio dvije lažne dozvole za gradilišta u Janjini

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i Policijske postaje Metković 42-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Sumnjiči se da je tijekom 2020. ili 2021. godine izradio dvije lažne građevinske dozvole za rekonstrukciju dvije postojeće građevine u mjestu Janjina na Pelješcu, navode u priopćenju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

-Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da spomenute građevinske dozvole nisu izdate niti odobrene od strane nadležnog upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko-neretvanske županije, ispostave u Pločama, kao i da prethodno nisu zaprimljeni zahtjevi za izdavanje spomenutih akata – kazali su iz PU DN.

Temeljem tako krivotvorenih građevinskih dozvola izrađene su i postavljene dvije ploče čiji su izgled i sadržaj propisani pravilnikom nadležnog Ministarstva, a koje su sadržavale neistinite podatke s brojevima nepostojećih građevinskih dozvola kojima je označio gradilišta u Janjini na mjestu gdje su se planirale rekonstruirati postojeće građevine.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist