HrvatskaUrednički izbor

ŠTRAJK UPOZORENJA Privatni sektor na dva dana obustavlja uplate prema državnim i lokalnim proračunima

ŠTRAJK UPOZORENJA Privatni sektor na dva dana obustavlja uplate prema državnim i lokalnim proračunima

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je da će 2. i 3. prosinca održati štrajk upozorenja kada će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije…). Ustvrdili su kako je hrvatsko gospodarstvo preopterećeno visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana.

– Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju: smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500 kn), smanjenje PDV-a na 22% za sve proizvode i usluge te smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit – navodi Udruženje zaposlenika poslodavaca privatnog sektora.

Poručuju da provedbu poreznih rasterećenja očekuju kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020. godinom, a ako Vlada ne ukalkulira njihove zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, najavljuju da će se štrajk produžavati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, piše Dalmatinski portal.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?

Andrea Falkoni Račić