Aktualno

Štrajk Libertasa do ispunjenja zahtjeva

Štrajk Libertasa do ispunjenja zahtjeva

Štrajk zaposlenika gradskog prometnog poduzeća Libertas trebao bi započeti u petak 24. veljače u 4 sata ujutro. Potvrdio je to za duList sindikalni povjerenik Baldo Kovačević. Štrajk će trajati, dodaje, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi a to su nastavak pregovora i u konačnosti potpisivanje Kolektivnog ugovora.

Neslužbeno doznajemo od pojedinih radnika kako se već kupuju rekviziti za štrajk, te je u tijeku i angažman zašzitarske službe. Treba napomenuti, kako dođe li do štrajka, osim što neće voziti Libertasovi autobusi, svoje usluge neće pružati ni autobusni kolodvor.
Što se tiče jučerašnjih izjava gradonačelnika Andra Vlahušića u pojedinim dubrovačkim medijima, kako je pozadina štrajka u Libertasu „otvoreni pokušaj političkog puča protiv gradske uprave Grada Dubrovnika i gradonačelnika osobno, koje rade predstavnici HDZ-a iz Županije i Općine Konavle“, Baldo Kovačević u svom priopćenju ističe.

– Ovo je više nego strašno Nazivati nas pučistima – naglašava te ističe:

-Gradonačelnik je pobrkao lončiće i nažalost previše ovo osobno shvaća, nitko od nas ne radi  „politički puč“, niti je protiv gradske vlasti. Mi samo postupamo po Zakonu nakon otkazivanja socijalnog dijaloga od strane direktora – istaknuo je dodavši kako „gradonačelnik priča priče za malu djecu“ kad kaže da je netko protiv obnove  voznog parka i kupovine novih autobusa ili  restrukturiranja:

– Prava istina je kako direktor očito ne želi razgovor i dogovor, i kako je upravo on  taj koji pokreće ovu cijelu problematiku – naglasio je Kovačević dodavši kako sa strane radnika nema nikakve politike:

-Gradonačelnik govori neistinu kad spominje politiku, jer ovdje nema politike s naše strane, već je sve čisto i jasno oko pitanja zaštite gospodarskih i socijalnih interesa radnika koji su ugroženi  prvo raskidanjem, a sada i nepoštivanjem i prekidom pregovora oko novog kolektivnog ugovora od strane direktora  – napominje Kovačević i dodaje kako je javno optuživanje zaposlenika Libertasa kako žele zlo građanima Dubrovnika neprihvatjivo i da to "ne priliči izjavi jednog gradonačelnika, a posebno ne Grada Dubrovnika". 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist