Aktualno

STRAH U BOGIŠIĆEVOM PARKU Ovaj pas napada djecu, a vlasnik ne reagira!

STRAH U BOGIŠIĆEVOM PARKU Ovaj pas napada djecu, a vlasnik ne reagira!

Tri slučaja napada istog psa dogodila su se unutar posljednjih dvadeset dana na području u krugu Ilijine glavice, Bogišićevog parka, Osnovne škole Marina Držića, Medicinske škole Dubrovnik, škole za djecu s posebnim potrebama… Da, istog psa.

Ono što je posebno uznemirujuće, kažu nam žrtve napada, koje ćemo, zbog činjenice kako se radi o maloljetnim osobama ostaviti u anonimnosti, jest to da ih je pas napao u pratnji vlasnika – koji na napad uopće nije reagirao!

Kako biste se vi osjećali da vam ususret ide gospodin s velikim psom, na povodcu, koji vas ugrize, a čovjek uopće ne reagira? U tom slučaju, možda bi bilo bolje da se ne krećete navedenim lokacijama jer, unatoč prijavi Policiji, dotični gospodin ne samo da nije priveden, već uopće nije niti pronađen, tako da se on i njegov ljubimac slobodno šetaju spomenutim dijelovima grada, dok njegove žrtve doma piju antibiotike.

Zaista, dobro je poznata premisa kako nikad nije kriv pas, već vlasnik, no problemi ne počinju i završavaju ‘samo’ s ugrizom za bedro, ruku, nogu… Što nam dodatno pojašnjava dr. Katica Šarac iz Odjela ze epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo naše županije, zadužena za ovakve slučajeve. Naime, ona je primila neke od napadnutih osoba, a zamolili smo ju da nam pojasni što poduzeti u slučaju napada, ali i da prokomentira navedene slučajeve.

Što nam je sve ispričala potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist