Aktualno

STRADAO OD NEVREMENA Pogledajte kako izgleda obnovljeni muo na Presidentu

Ispred hotela Dubrovnik President dovršeni su radovi na sanaciji mula kojeg je olujno nevrijeme razrovalo koncem 2020. Podsjetimo, tada su razorni valovi uništili cijeli ‘stari’ obalni zid i zaobalni plato, muo, u dužini od 75 metara te betonsko sunčalište u kontakt zoni mula od 850 metara kvadratnih, a pod naletom valova urušila se i pristupna cesta koja vodi do plaže hotela. Cijeli je taj obuhvat ‘eruptirao’, naveo je za DuList direktor sektora za razvoj, održavanje imovine i opće poslove u Valamaru, Mišo Matana početkom srpnja kada smo s njime obišli radove. Grupacija Valamar Riviera, u sklopu koje je i hotel Dubrovnik President, krenula je u sanaciju cijelog navedenog obuhvata krajem travnja.

-Najvažnije od svega bilo je izvršiti sanaciju i vratiti muo, sunčalište i pristupnu cestu u prvobitno, ali znatno kvalitetnije i ljepše stanje. Svatko tko je vidio što se tamo dogodilo, zna da smo u to morali krenuti, makar smo uzeli na sebe teret da će se radovi odvijati do početka srpnja. Garancija za novi muo je 50 godina, ali mislim da će nadživjeti puno generacija jer se sada sve radi po novim, znatno strožim normama i standardima. Srećom, angažirali smo vrhunske projektante, izvođača te nadzor. To su tvrtke koje su usko specijalizirane za ovakvu vrstu radova. Finom koordinacijom s managementom hotela, gostima i izvođačima sve prolazi bezbolno – istaknuo je Matana početkom srpnja.

Pročitajte još

Sanja Putica o ‘Putevima bokeljskih Hrvata’: Cilj je potaknuti mlade na razmišljanje o identitetu i baštini

Dulist

[FOTO] POTREBICA O SVEČANOM BALU U FRANCUSKOJ ‘Ostao sam ugodno iznenađen kako su nas tretirali’

Dulist

ŠTO MISLITE? Ovo je novi izgled palmi u Stonu…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija