Županija

STOŽER DEMANTIRA OSTOJIĆA Prevlaka ipak za eventualni smještaj migranata

STOŽER DEMANTIRA OSTOJIĆA Prevlaka ipak za eventualni smještaj migranata

Unatoč izjavi ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića kako Prevlaka priprema za smještaj policije, a ne izbjeglica, Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije danas ponavlja kako je ovaj konavoski poluotok – lokacija za eventualni prihavt migranata.

Naime, na dašanjoj se sjednici raspravljao o kapacitetima i mogućnostima eventualnog prihvata migranata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Iz Županije tako javljaju kako je na sastanku, kojega je vodio zamjenik župana i načelnik Stožera Davorko Obuljen, zaključeno kako je Stožer spreman za eventualni prihvat migranata.

– Kako se iz policijskih izvora govorilo o tri granična prijelaza koja mogu biti iskorištena od strane migranata za ulaz u Hrvatsku, za smještaj je određena lokacija na Prevlaci, a za područje doline Neretve Grad Metković je ponudio jednu lokaciju za smještaj. Svakako, Obuljen je kazao da će Stožer i dalje pažljivo promatrati situaciju s migrantima i biti spreman na pružanje logističke potpore. Za eventualni ulazak, smještaj i transport migranata, kazao je Obuljen, budući se radi o povredi državne granice i ilegalnom ulasku migranata, nadležno je Ministarstvo unutarnjih poslova – priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist