Županija

STOŽER DEMANTIRA OSTOJIĆA Prevlaka ipak za eventualni smještaj migranata

Unatoč izjavi ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića kako Prevlaka priprema za smještaj policije, a ne izbjeglica, Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije danas ponavlja kako je ovaj konavoski poluotok – lokacija za eventualni prihavt migranata.

Naime, na dašanjoj se sjednici raspravljao o kapacitetima i mogućnostima eventualnog prihvata migranata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Iz Županije tako javljaju kako je na sastanku, kojega je vodio zamjenik župana i načelnik Stožera Davorko Obuljen, zaključeno kako je Stožer spreman za eventualni prihvat migranata.

– Kako se iz policijskih izvora govorilo o tri granična prijelaza koja mogu biti iskorištena od strane migranata za ulaz u Hrvatsku, za smještaj je određena lokacija na Prevlaci, a za područje doline Neretve Grad Metković je ponudio jednu lokaciju za smještaj. Svakako, Obuljen je kazao da će Stožer i dalje pažljivo promatrati situaciju s migrantima i biti spreman na pružanje logističke potpore. Za eventualni ulazak, smještaj i transport migranata, kazao je Obuljen, budući se radi o povredi državne granice i ilegalnom ulasku migranata, nadležno je Ministarstvo unutarnjih poslova – priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Napreduju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću

Dulist

PRIVREMENO Župljani u Srebrenom mogu produžiti abonamenat za prosinac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija