Županija

Stonski školjkari pozivaju na tribinu ‘Lučino razdolje-održivo rješenje ili kraj Malostonskog zaljeva?’

Stonski školjkari pozivaju na tribinu 'Lučino razdolje-održivo rješenje ili kraj Malostonskog zaljeva?'

Stonski školjkari pozivaju na javnu tribinu naziva ‘Lučino razdolje – održivo rješenje ili kraj Malostonskog zaljeva?’ koja će se održati u petak, 31. srpnja u 18 sati u dvorani Vile Koruna u Malom Stonu.

Cilj tribine je da uz pomoć stručnjaka na raznim poljima lokalna zajednica dobije kvalitetnu i jasnu sliku o projektu CGO Lučino razdolje te da se kroz konstruktivu raspravu ukaže na ekološke aspekte projekta CGO Lučino razdolje i njegove potencijalne rizike za Malostonski zaljev, ističu stonski školjkari.

Na tribini će se razgovarati o alternativnim rješenjima koja uz rješavanje problema otpada u županiji osiguravaju i sigurnost Malostonskog zaljeva i školjkarstva.

Na tribini će govoriti:

Prof. dr. sc. Stanko Uršić – Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u mirovini, dr. sc Slaven Dobrović – Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu, dr. sc Ivo Lučić –karstolog (znanost okršu) i prof. dr. sc. Nenad Jasprica –Institut za more i priobalje Dubrovnik. Organizator tribine je udruga Stonski školjkari.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist