Kultura

Što vas čeka u Mjesecu hrvatske knjige?

Što vas čeka u Mjesecu hrvatske knjige?

U ritmu čitanja moto je ovogodišnje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima, a ove godine posvećena je glazbi.

Dubrovačke knjižnice i ove se godine priključuju manifestaciji bogatim programima za djecu, mlade i odrasle. Uz redovne aktivnosti, Knjižnice će sa svojim ograncima, uz predavanja i predstavljanja knjiga, ugostiti mnoge zanimljive goste, organizirati brojne radionice i programe te tako poput glazbe nastojati prodrijeti do svih uzrasta.

U Ogranku Mokošica će se tijekom cijelog trajanja manifestacije održavati radionice medijske pismenosti o korištenju slobodnog vremena pod imenom ‘U slobodno vrijeme želim biti…’, kao i pričaonice za djecu ‘Odakle dolazi glazba’.

U Ogranku Lapad cijeli tjedan će se održavati manifestacija Betinim stopama #ljepota fizike u okviru koje će se održavati radionice s pokusima iz fizike za učenike svih dubrovačkih osnovnih škola od petoga do osmoga razreda i zainteresiranih srednjih škola.

U Narodnoj knjižnici Grad, Mjesec hrvatske knjige otvorit će Vojo Šindolić koji će u utorak, 15. listopada, predstaviti svoju zbirku pjesama ‘’PoSvete’’ u 19 sati. Laszlo Pinter održat će predavanje ‘’Ljubav prema sebi, kao osnova ljubavi prema drugima’’ u petak, 18. listopada u 17:30 sati. Isti dan u Znanstvenoj knjižnici s početkom u 19 sati, Ivan Viđen će u godini posvećenoj Orlandu i 600-toj obljetnici njegova postavljanja, održati predavanje pod nazivom ‘’ Crtice iz povijesti dubrovačkog Orlanda.

Tijekom trajanja Mjeseca knjige srijedom i subotom održavat će se čitaonice u Domu za starije osobe Dubrovnik koje će voditi knjižničarka Narodne knjižnica Grad, Katarina Palinić.

-Također, važna obavijest za sve korisnike Dubrovačkih knjižnica je i ta što će tijekom trajanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige biti moguć besplatan povratak knjiga, pa molimo sve one koji nisu vratili knjige na vrijeme da iskoriste priliku i to naprave u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga 2019. – navode iz Dubrovačkih knjižnica.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist