Grad

Što vas čeka na trećim Danima kreativnih/kulturnih industrija?

Što vas čeka na trećim Danima kreativnih/kulturnih industrija?

Pred nama su još jedni Dani kreativnih/kulturnih industrija koji će se u Dubrovniku održati od 9. do 11. studenog.
I treću godinu za redom na ovoj će se manifestaciji predstaviti niz raznolikih sadržaja namijenjenih kako stručnim osobama tako i široj publici. Riječ je o izložbama, koncertima, tribinama, okruglim stolovima, predstavama,… Ovogodišnji DKKI imat će i edukativno – radni karakter te će u tom razdoblju biti organizirano nekoliko kreativno – edukativnih radionica.
Ciljevi ove manifestacije su poticanje, udruživanje, umrežavanje i povezivanje aktera i dionika kulturnog, umjetničkog, kreativnog, gospodarskog i javnog života Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije kroz kreativan i inovativan pristup te razvoj novih ideja i proizvoda.
“Dani kreativnih kulturnih industrija Dubrovnik 2016.” su jedinstvena manifestacija takvog karaktera na području Grada Dubrovnika. Zamišljeni su kao trodnevna manifestacija koja objedinjuje, predstavlja i povezuje sve raspoložive snage i potencijale dubrovačke kreativne, kulturne i umjetničke scene – od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko – komunikacijskih tehnologija, kazališta, plesa i filma, do likovnih umjetnosti, fotografije, nakladništva, modnog dizajna, robotike, modelarastva, kulturnog turizma i muzejske djelatnosti.
I ove godine će posljednje večeri, u petak 11. studenog 2016. biti tradicionalno održan popularni Art of your Mind powered by PechaKucha. Tijekom cijelog trajana Dana kreativnih / kulturnih industrija u Lazaretima od 16 do 20 sati bit će postavljen i otvoren sajam LAZART, privremeni prodajni i informativni paviljon unutar kojeg će se svojim radovima, proizvodima, dizajnerskim predmetima ali i tehnikama i umijećima predstaviti dubrovačka kreativna pokretačka scena.
Na Danima kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost), održanim u svibnju 2015. godine u Zagrebu, Grad Dubrovnik i DURA su za manifestaciju “DKKI Dubrovnik 2014” osvojili prestižnu nagradu u kategoriji “Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave”.

dkki2016_program

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist