DuList IN

Što vam ovog vikenda donosi Dubrovački zimski festival?

Što vam ovog vikenda donosi Dubrovački zimski festival?

Pred nama je treći vikend Dubrovačkog zimskog festivala, a kako navode organizatori, brojna festivalska događanja, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, obilježit će vikend pred nama.
Program Šarena zima u Uvali ove subote donosi radionicu znanosti, tehnologije i ekologije za najmlađe, namijenjenu uzrastu od 5 do 11 godina, u organizaciji UR instituta koji je fokus stavio na tajne života u moru i eksperimentalne tehnologije za istraživanje. S obzirom na veliki interes radionica će se održati u dva termina, u 10.00 i u 10.50 sati u Kantenariju Sunset beacha. Interaktivna radionica Autići na daljinski udruge RC modeli održat će se na istom mjestu u 12.30 sati, a za sve navedene radionice prijave su dostupne na linku. Dječji zbor Dubrovnik te polaznici radionice kolende i božićne pjesme, u subotu u Uvali Lapad, točno u podne zapjevat će i kolendu.

Prirodoslovni muzej i ove će subote u 10.30 sati održati Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu za koju su prijave zatvorene, dok su Dubrovački muzeji, zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta, otkazali svoju radionicu Božić i Stara godina kod Kneza. U Kazalištu Marina Držića u subotu i u nedjelju u 18 sati igrat će predstava za djecu Bajka o baki Mokoš redateljice Srđane Šimunović.

Paljenje treće adventske svijeće – svijeće ljubavi, bit će održano u subotu u 19 sati ispred Katedrale. Molitveni dio predvodit će župa sv. Petra, a treću svijeću na adventskom vijencu upalit će predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Tradicionalni blagdanski program Božić u Kabogi u subotu donosi pričaonicu za djecu Djed Mraz traži sobove koju će hrvatski glumac Zoran Pribičević u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održati u 10 i u 11.30 sati. Sva mjesta na pričaonici su popunjena, međutim još uvijek su otvorene prijave za dvije radionice za djecu koje će također u Kabogi, ali u nedjelju voditi odgajateljica Jelena Štulić. Izrada papirnatih božićnih vijenaca, namijenjena za uzrast od 4 do 10 godina održat će se u 15 sati, dok će Stvaranje božićne priče, za uzrast od 7 do 10 godina, početi u 17 sati. Prijave se zaprimaju na e-mail: nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr.

Stanica Sjeverni pol svoja vrata ove godine otvara na novoj lokaciji, u trećoj lađi u Lazaretima. Zabavan dječji nedjeljni program počinje u 14 sati uz Plesno rekreacijski studio Dubrovnik i njihovu plesnu radionicu Božićni zumba party nakon koje će u 15 sati igrati predstava udruge Lipa Tko je Videku napravio košuljicu, a prijave za programe se zaprimaju na e-mail: mihaelavulesa@gmail.com. Za kraj, Iris Lobaš Kukavičić i Margarita Bego pripremile su Kreativni laboratorij koji će se održati u 16 sati, za kojeg su sva mjesta već popunjena.
Advent u Lazaretima u nedjelju rezerviran je za Teatar Lero i pripovijedanje narodnih bajki za djecu pod nazivom Sretna princeza koja je na rasporedu u 17 sati u 8. lađi, a više informacija dostupno je na e-mail adresi studentski.teatar.lero@du.t-com.hr.

U sklopu 8. Dubrovačkog zimskog festivala, organizirana je i nova gurmanska incijativa Božićni tratamenat u Gornjim Selima u kojoj su Seosko domaćinstvo Musladin, Agroturizam Laptalo, OPG Pašeta i OPG Marin Knez kreirali posebne blagdanske ponude po pristupačnim cijenama za prigodni blagdanski tratamenat u Dubrovačkom Primorju. Tako će svi posjetitelji, ove subote i nedjelje uz obveznu prethodnu rezervaciju, imati priliku kušati brojne domaće delicije. Za više informacija te za rezervacije potrebno je nazvati: OPG Pašeta 091/410 8400, Seosko domaćinstvo Musladin 098/387 938, Konoba Knez 091/311 2004 te Agroturizam Laptalo 099/218 3612.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu programa Subotnje jutro u Gradu poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje Grada na hrvatskom ili engleskom jeziku koje kreće u 10 sati ispred TIC-a Pile, a za koje se potrebno prethodno prijaviti na e-mail tic.pile@tzdubrovnik.hr. Nastup FA Linđo koji se trebao održati sutra u 11:30 sati ispred crkve sv. Vlaha u sklopu navedenog programa, otkazan je zbog najave kiše. Iz istog razloga, otkazano je i besplatno tematsko vođenje Zlatno doba Dubrovnika koje se u organizaciji Doma Marina Držića održava svake subote do Božića u 16 sati.

Lapadskom šetnicom svaki dan od 10 do 16 sati prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a u điru gradskim i prigradskim ulicama tijekom festivala sve koje ga susretnu uveseljava i raspjevani pop-up Kolenda bus kojim putuju Medo, djedica i njegovi vilenjaci. U šetnji povijesnom jezgrom, svi ljubitelji dobrih fotografija nikako ne smiju zaobići dva photo-pointa, Adventski vijenac na Luži te atrij Kneževa dvora.
Svi programi 8. Dubrovačkog zimskog festivala odvijaju se u skladu s aktualnim Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19, objavljenim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se za prisustvovanje na događanjima potrebno unaprijed prijaviti ustanovi, odnosno organizatoru događanja koje se planira posjetiti.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist