Politika

Što sve ima novi ministar Branko Bačić?

Branko Bačić novi je potpredsjednik vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Bačić, koji će zamijeniti smijenjenog Ivana Paladinu, ima saborsku plaću od 19.953 kune, ali i dva kredita. Jedan u iznosu od 22.880 eura kod UniCredita i drugi od 35.000 eura kod PBZ-a. Vlasnik je kuće u Blatu od 183 kvadrata vrijedne oko sto tisuća eura, ima vikendicu u Prigradici vrijednu oko 1.5 milijuna kuna te stan od 66 kvadrata u Zagrebu približne vrijednosti od 975 tisuća kuna, prenosi Index.

Bačić i supruga vlasnici su dva automobila kupljena na kredit, VW Passat iz 2015. i VW Polo iz 2008. godine. Sam Bačić vlasnik je nekoliko građevinskih zemljišta, voćnjaka, oranica i šuma na Korčuli. Na štednji je u trenutku podnošenja imovinske kartice u siječnju 2021. imao 27.000 eura dok je supruga imala 184.750 kuna što se navodi kao otpremnina. Bačićeva supruga bila je vlasnica 1990 dionica Blata 1902 d.d., a mjesečno od nesamostalnog rada prima nešto više od 3000 kuna.

Pročitajte još

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija