Politika

[IZRAVNI PRIJENOS OD 9 SATI] S DuListom pratite novu sjednicu Gradskog vijeća

[IZRAVNI PRIJENOS OD 9 SATI] S DuListom pratite novu sjednicu Gradskog vijeća

Gradski vijećnici sastaju se ovog ponedjeljka u 9 sati na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća. Na dnevnom redu je tek 12 točaka, a najvažnija među njima jest odluka o dodjeli javnih priznanja uz Dan Grada Dubrovnika.
Zanimljivo će, vjerujemo biti i tijekom vijećničkih pitanja kada se otvaraju uvijek akualne teme važne za život grada i građane. Rasprava se očekuje i tijekom Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornih planova te njihovih izmjena i dopuna za 2022. godinu.
Kako se navodi u ovom dokumentu, tijekom postupka lzmjena i dopuna PPU-a od 1. prosinca 2021. do 30. studenog 2022. zaprimljeno je 86 zahtjeva koji će se analizirati u fazi izrade nacrta prijedloga izmjena i dopuna PPU-a. Oni se većinom se odnose na proširenje građevinskog područja.
Kad je pak riječ o zahtjevima za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, pristiglo ih je 38, a većinom se odnose na promjenu planirane namjene i uvjeta gradnje i korištenja zemljišta.
Grad Dubrovnik zaprimio je i zahtjeve za izradu ili izmjene i dopune pojedinih Urbanističkih planova. Jedan takav zahtjev podnijela je i tvrtka Frendy, a sve kako bi se na njihovom zemljištu u Gružu mogao izgraditi McDonalds-ov ‘drive in’ objekt. Frendyjev zahtjev razmatrat će se u sklopu izmjena i dopuna UPU-a Gruški akvatorij te s tim u vezi izmjenama PPU-a i GUP-a koje su u tijeku.
I tvrtka B2 Kapital zatražila je izmjene jednog urbanističkog plana uređenja, a riječ je o Nuncijati. Budući da je Grad Dubrovnik donio odluku da se do usvajanja sveobuhvatnih izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a neće pokretati izrada novih urbanističkih planova uređenja koji se nalaze u obuhvatu kontaktne zone svjetskog dobra, ova će se inicijativa prostorno-planski razmatrati upravo kroz taj postupak.

Sjednicu možete pratiti i putem našeg portala, a kao i uvijek za vas ćemo izdvojiti najzanimljivije dijelove rasprave.

Pročitajte još

REALDU KONFERENCIJA Dubrovnik ima 4 tisuće praznih stanova, a pitanje dugoročnog najma nije riješeno

Dulist

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist

OBNOVA ZGRADE SABORA Zastupnici sele u vojarnu Petar Zrinski!

Dulist