Aktualno

ŠTO STE PORUČILI TAKSISTIMA ‘Sramotno i divljački, terorizam, državni udar…’

ŠTO STE PORUČILI TAKSISTIMA 'Sramotno i divljački, terorizam, državni udar...'

Jučerašnji dan obilježio je prosvjed dubrovačkih taksista koji je bio loše prihvaćen među građanima Dubrovnika.

Dalo se to zaključit i po broju negativnih komentara koje su naši čitatelji ostavili, jasno dajući do znanja da je čin blokiranja prometnice nedopustiv. Tek su rijetki taksistima dali za pravo, pokušavajući uvjeriti većinu u ispravnost poteza.

U nastavku donosimo neke od zanimljivijih komentara.

-Mislim da ekipi prosvjednika zaista nije jasno koju štetu rade Dubrovniku zbog svojih interesa.
-Kradu turiste, zarađuju dobro i opet im malo, samo oni smiju profitirati u Dubrovniku. Prosvjeduju jer je konkurencija jeftinija, a oni ne žele snizit cijene.
-Dignuti im vozačke godinu dana, ovo je remećenje javnog reda i mira.
-Dok oni ‘prosvjeduju’ Uber puni kasu!
-Današnji prosvjed taksista je klasični oblik ‘drumskog’ razbojništva odnosno terorizma. Ovo znači da svaki građanin može kad god mu puhne zaustaviti promet… U ovom slučaju jedini pristup aerodromu i proći nekažnjeno… Svaki put kad mi max Tv zablokira zauzet ću poziciju na cesti.
-Upravo nas zove poslovni partner i kaže da ne može stići na sastanak jer je na magistrali u koloni. Jesu li oni normalni, što je sa ljudima koji moraju djecu odvesti u bolnicu, na pregled, što je sa nemoćnima, starima, djecom, bebama u autima…gdje im je pamet???
-Kaznena prijava ‘taksistima’ i to je to… Revidirat im sve papire vezane uz financije i naplate računa te nakon pronađenih anomalija (kojih ima 100 posto), opalit i prekršajne prijave uz velike financijske kazne…
-Ne treba nam taxi služba. Ukinimo je.
-Ja mislim da se treba spontano zaustaviti ispred taksi stajališta na Pilama da ne mogu izaći, kao odgovor građana…
-I onda će ti isti taksisti smatrati da imaju puno pravo razbiti vaš auto.
-Ovo je divlji zapad…
-Ovo je kao državni udar.
-Danas je milina hodat iza Grada nema taksista.
-Terorizam, ništa drugo. Blokirat jedinu cestu u srcu sezone… Normalni ljudi kasne na posao jer ovi kočijaši provode teror nad sugrađanima i turistima. Kasne avioni u slijetanju i polijetanju, ma čisti terorizam. Policija, kao i obično ništa ne poduzima.
-Kako u rekordnom roku navući bijes svih na sebe?! Taksisti su pronašli način… Ma bravo…
-Građani su ogorčeni, kasne na posao, ne mogu djecu odvesti u vrtiće, žene u visokom stupnju trudnoće kasne na zakazane preglede, kasni se na avion… Nadam se da se taksisti ponose sami sobom!
-Taksisti , sramota ste ovog grada i bez ovoga i opasnost na cesti za sve ostale u prometu! Sramite se, nadam se da ćete svi ostati bez koncesije!!!
-Vi u prosvjed, a Uber vozi.
-Oklapit po portafoju.
-Čast izuzecima, ali većina taksista u gradu su divljaci bez reda i kulture, a često su prvi kontakt gosta sa gradom. Treba im malo stat u kraj posebno sa divljanjem po putu i šerifskoj vožnji!
-A tko je problem zadnjih 50 godina od kad sam svjesna taksi službe u Dubrovniku? Tko je nabijao cijene, varao ti iste? Uber? – nije postojao.
-Današnji taksisti su sramota za naš grad, čast iznimkama kojih je jako malo!
-Sramotno. Nikako demokratski, ljudski i dostojanstveno. Dapače, divljački. Teško kršenje zakona, vise točaka.
-Za ovo svima koji sudjeluju lijepo dignut koncesije pa ajmo sve ispočetka… Ako su spremni na ovakvu vrstu ugrožavanja zdravlja i sigurnosti ljudi, kao i na ekonomsku štetu koju su nanijeli drugima, onda bi morali bit spremni i na posljedice…
-Eto… Tko kaže da prosvjedi nisu bili učinkoviti… Downloadirao sam Uber aplikaciju.
Ne znam je li prosvjed bio najavljen. Ako nije, još gore. A ionako je loše i sramotno u turističkoj državi u turističkoj sezoni prosvjedovati. Ne znam kako funkcionira Uber i nisam se nikad s njim vozila, ali znam da je raširen po cijelom svijetu, čak i u dalekoj Kini. Gradonačelnik Dubrovnika je dobro reagirao, nadam se da će Grad dobro paziti kome će dati koncesiju ubuduće.
-Podržavam taksiste koji uredno plaćaju obveze prema državi, ali ovo premašuje granice. Ugrožavanje drugih sudionika u prometu (prekršajna kazna), okupljanje na javnome mjestu bez najave (kaznena), nanošenjem ciljane izravne štete sa većom materijalnom štetom (terorizam).
-Ako je istina da ne plaćaju ništa, čisto sumnjam da država dosad ne bi poduzela ništa po pitanju toga.
-Konkurencija je potrebna i smatram da je Uber dobra inovacija, ali trebao bi se naći nekakav kompromis zakonski, a bi li država poduzela upitno je jer se trenutno bave imenima trgova.
-Radije ću podržavati Uber, nego naše taksiste. Znam koliko kulture imaju naši taksisti (čast iznimkama)
-Kaže ne podržavaju Uberov rad i da rade nezakonito, a i dalje voze… ti isti taksisti plaćaju svoje mjesto u Dubrovniku, a Uber ne plaća nikom ništa, a kupe vožnje… Nitko nema ništa protiv Ubera, ali neka i oni plaćaju sve sto plaćaju ostali taksisti i neka i oni imaju kriterije za vozila kao i ostali taksisti pa neka voze… Ali neka budu jednakopravni… A ne jedni moraju bit po propisima i kriterijima i ograničene koncesije, a drugi ne moraju ništa, a isto voze. Sramota!!!
-Ne bi vi tako pričali da vi vozite uredno i plaćate sve doprinose državi, a da vam drugi voze na crnjaka…. Neka su blokirali…. Krenite svi od sebe.

Pročitajte još

NOĆ SA SUBOTE NA NEDJELJU Pojačano nadziranje prometa

Dulist

Zavjetna procesija iz Mokošice na Petrovo Selo

Dulist

BENIĆ O NOVOM GUPU NA REALDU Građani traže gospodarske aktivnosti bez turizma i u nove zelene površine

Nora Di Leo