Aktualno

ŠTO STE PORUČILI TAKSISTIMA ‘Sramotno i divljački, terorizam, državni udar…’

ŠTO STE PORUČILI TAKSISTIMA 'Sramotno i divljački, terorizam, državni udar...'

Jučerašnji dan obilježio je prosvjed dubrovačkih taksista koji je bio loše prihvaćen među građanima Dubrovnika.

Dalo se to zaključit i po broju negativnih komentara koje su naši čitatelji ostavili, jasno dajući do znanja da je čin blokiranja prometnice nedopustiv. Tek su rijetki taksistima dali za pravo, pokušavajući uvjeriti većinu u ispravnost poteza.

U nastavku donosimo neke od zanimljivijih komentara.

-Mislim da ekipi prosvjednika zaista nije jasno koju štetu rade Dubrovniku zbog svojih interesa.
-Kradu turiste, zarađuju dobro i opet im malo, samo oni smiju profitirati u Dubrovniku. Prosvjeduju jer je konkurencija jeftinija, a oni ne žele snizit cijene.
-Dignuti im vozačke godinu dana, ovo je remećenje javnog reda i mira.
-Dok oni ‘prosvjeduju’ Uber puni kasu!
-Današnji prosvjed taksista je klasični oblik ‘drumskog’ razbojništva odnosno terorizma. Ovo znači da svaki građanin može kad god mu puhne zaustaviti promet… U ovom slučaju jedini pristup aerodromu i proći nekažnjeno… Svaki put kad mi max Tv zablokira zauzet ću poziciju na cesti.
-Upravo nas zove poslovni partner i kaže da ne može stići na sastanak jer je na magistrali u koloni. Jesu li oni normalni, što je sa ljudima koji moraju djecu odvesti u bolnicu, na pregled, što je sa nemoćnima, starima, djecom, bebama u autima…gdje im je pamet???
-Kaznena prijava ‘taksistima’ i to je to… Revidirat im sve papire vezane uz financije i naplate računa te nakon pronađenih anomalija (kojih ima 100 posto), opalit i prekršajne prijave uz velike financijske kazne…
-Ne treba nam taxi služba. Ukinimo je.
-Ja mislim da se treba spontano zaustaviti ispred taksi stajališta na Pilama da ne mogu izaći, kao odgovor građana…
-I onda će ti isti taksisti smatrati da imaju puno pravo razbiti vaš auto.
-Ovo je divlji zapad…
-Ovo je kao državni udar.
-Danas je milina hodat iza Grada nema taksista.
-Terorizam, ništa drugo. Blokirat jedinu cestu u srcu sezone… Normalni ljudi kasne na posao jer ovi kočijaši provode teror nad sugrađanima i turistima. Kasne avioni u slijetanju i polijetanju, ma čisti terorizam. Policija, kao i obično ništa ne poduzima.
-Kako u rekordnom roku navući bijes svih na sebe?! Taksisti su pronašli način… Ma bravo…
-Građani su ogorčeni, kasne na posao, ne mogu djecu odvesti u vrtiće, žene u visokom stupnju trudnoće kasne na zakazane preglede, kasni se na avion… Nadam se da se taksisti ponose sami sobom!
-Taksisti , sramota ste ovog grada i bez ovoga i opasnost na cesti za sve ostale u prometu! Sramite se, nadam se da ćete svi ostati bez koncesije!!!
-Vi u prosvjed, a Uber vozi.
-Oklapit po portafoju.
-Čast izuzecima, ali većina taksista u gradu su divljaci bez reda i kulture, a često su prvi kontakt gosta sa gradom. Treba im malo stat u kraj posebno sa divljanjem po putu i šerifskoj vožnji!
-A tko je problem zadnjih 50 godina od kad sam svjesna taksi službe u Dubrovniku? Tko je nabijao cijene, varao ti iste? Uber? – nije postojao.
-Današnji taksisti su sramota za naš grad, čast iznimkama kojih je jako malo!
-Sramotno. Nikako demokratski, ljudski i dostojanstveno. Dapače, divljački. Teško kršenje zakona, vise točaka.
-Za ovo svima koji sudjeluju lijepo dignut koncesije pa ajmo sve ispočetka… Ako su spremni na ovakvu vrstu ugrožavanja zdravlja i sigurnosti ljudi, kao i na ekonomsku štetu koju su nanijeli drugima, onda bi morali bit spremni i na posljedice…
-Eto… Tko kaže da prosvjedi nisu bili učinkoviti… Downloadirao sam Uber aplikaciju.
Ne znam je li prosvjed bio najavljen. Ako nije, još gore. A ionako je loše i sramotno u turističkoj državi u turističkoj sezoni prosvjedovati. Ne znam kako funkcionira Uber i nisam se nikad s njim vozila, ali znam da je raširen po cijelom svijetu, čak i u dalekoj Kini. Gradonačelnik Dubrovnika je dobro reagirao, nadam se da će Grad dobro paziti kome će dati koncesiju ubuduće.
-Podržavam taksiste koji uredno plaćaju obveze prema državi, ali ovo premašuje granice. Ugrožavanje drugih sudionika u prometu (prekršajna kazna), okupljanje na javnome mjestu bez najave (kaznena), nanošenjem ciljane izravne štete sa većom materijalnom štetom (terorizam).
-Ako je istina da ne plaćaju ništa, čisto sumnjam da država dosad ne bi poduzela ništa po pitanju toga.
-Konkurencija je potrebna i smatram da je Uber dobra inovacija, ali trebao bi se naći nekakav kompromis zakonski, a bi li država poduzela upitno je jer se trenutno bave imenima trgova.
-Radije ću podržavati Uber, nego naše taksiste. Znam koliko kulture imaju naši taksisti (čast iznimkama)
-Kaže ne podržavaju Uberov rad i da rade nezakonito, a i dalje voze… ti isti taksisti plaćaju svoje mjesto u Dubrovniku, a Uber ne plaća nikom ništa, a kupe vožnje… Nitko nema ništa protiv Ubera, ali neka i oni plaćaju sve sto plaćaju ostali taksisti i neka i oni imaju kriterije za vozila kao i ostali taksisti pa neka voze… Ali neka budu jednakopravni… A ne jedni moraju bit po propisima i kriterijima i ograničene koncesije, a drugi ne moraju ništa, a isto voze. Sramota!!!
-Ne bi vi tako pričali da vi vozite uredno i plaćate sve doprinose državi, a da vam drugi voze na crnjaka…. Neka su blokirali…. Krenite svi od sebe.

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist