Aktualno

ŠTO SE ČEKA S NATJEČAJIMA? Franković očekuje navaliju za pročelnička mjesta

frankovic procelnici

Gradonačelnik Mato Franković još uvijek nije ekipirao najuži tim suradnika u gradskoj upravi. Riječ je naravno o pročelnicima upravnih odjela za koje još uvijek nije raspisan natječaj. Tako upravne odjele vode privremeni pročelnici iako se po gradskim hodnicima već mogu vidjeti oni za koje se neslužbeno doznaje kako će preuzeti određene resore.

Budući da je odluka o ustrojstvu gradske uprave Grada Dubrovnika usvojena još 31. kolovoza na sjednici Gradskog vijeća, kada su osnovani i novi odjeli te preimenovani neki stari, zanimalo nas je što se čeka s natječajima. Jer, Franković i njegove zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić vlast u gradu preuzeli su još početkom lipnja. Nekako se stekao dojam kako se previše odugovlači s imenovanjima. Odnosno natječajima.

Natječaji – u fazama
Na naš upit o natječajima stigao nam je sljedeći odgovor:
-Nakon preustroja gradske uprave te prateće nove sistematizacije, odnosno Pravilnika o unutarnjem redu upravnih tijela Grada Dubrovnika, izdaju se nova rješenja prema kojim će doći do određenog razdvajana dužnosti koje su zaposlenici gradske uprave do sada imali, a s obzirom na novoformirane odjele. Nakon što se završi taj postupak raspisat će se i natječaji za nove pročelnike upravnih tijela Grada Dubrovnika. Natječaji će se svakako raspisati do kraja kalendarske godine – navode u odgovoru DuListu iz Grada Dubrovnika. No, zanimljivo je kako će se natječaji, govore iz Gradske uprave, raspisivati u fazama.

-Natječaji neće biti raspisani odjednom nego u fazama, kako bi se što više ljudi moglo javiti za određena radna mjesta – ističu iz Grada Dubrovnika.

Po tome bi se zapravo na neki način dalo zaključiti kako HDZ i koalicijski partneri nisu posložili kadrovsku križaljku, iako se već mjesecima u medijima objavljuju neslužbene informacije koje će osobe biti novi pročelnici u Frankovićevoj upravi. Jer, znaju svi kako su, unatoč zapošljavanju pročelnika putem natječaja, ta imenovanja, barem za sad bila, po političkoj liniji. Što je u neku ruku i normalno jer svaki gradonačelnik želi raditi s ljudima od povjerenja. Zato bi se, smatraju mnogi, trebale promijeniti zakonske regule o raspisivanju natječaja za pročelničke pozicije, odnosno bilo bi logično da se imenovanje pročelnika obavlja poput ministarskih te da svaki gradonačelnik nakon isteka svog mandata zajedno sa svojim pročelnicima napusti urede Pred Dvorom.

Privremene dužnosti
I dok se čekaju natječaji i novi pročelnici gradonačelnik Franković imenovao je privremene pročelnike. Neke iz garniture bivše gradske vlasti, a neke nove. Tako njegov ured vodi privremena pročelnica Marijeta Hladilo, koja je zajedno sa Zrinkom Raguž, privremenom pročelnicom UO za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, iz Dubrovačko-neretvanske županije prešla u Grad Dubrovnik.

Ana Hilje, pročelnica u Vlahušićevom mandatu, za sad je ostala u odjelu za kulturu i baštinu, također kao privremena pročelnica, a istu sudbinu dijele i Miho Katičić (kojega bi trebao zamijeniti Đivo Brčić), Silva Vlašić, Anita Burić i Jelena Lončarić. Vlaha Margaretića je u UO za turizam, gospodarstvo i more zamijenio privremeno Marko Miljanić inače bivši pročelnik komunalnog odjela, a na njegovo mjesto među komunalcima stigao je privremeno Nikola Đurić.

Neslužbene informacije govore kako će upravo odjel za komunalne djelatnosti voditi Zlatko Uršić, direktor Boninova, koji se u posljednje vrijeme često ‘mota’ po hodnicima Grada Dubrovnika na adresi Ćira Carića 3. Novoustrojeni odjel za promet privremeno vodi Đuro Šutalo, dok je bivša pročelnica Irena Kričković Labaš danas privremena pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima. Gradskom imovinom upravlja privremeni pročelnik Zdenko Medović koji je, podsjetimo, bio pročelnikom i u mandatu bivše gradonačelnice Dubravke Šuice, a Vlahušić ga je novom sistematizacijom ‘maknuo’ s pozicije.

Pročitajte još

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist

U PETAK NA PLACI U GRUŽI Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i još toga!

Dulist