DuList IN

ŠTO POGLEDATI U KINU ZA VIKEND? Vratio se medvjedić Paddington!

ŠTO POGLEDATI U KINU ZA VIKEND? Vratio se medvjedić Paddington!

Na radost djece, ali i starijih, omiljeni medvjedić Paddington se vratio! Tri godine nakon uspješnog prvog dijela koji je na svjetskom box officeu zaradio 268 milijuna dolara, medvjedić koji je nastao u peru britanskog pisca za djecu Michaela Bonda, u StudiuCanal su zaključili da je vrijeme za nastavak.

Nakon što se, nakon puno muka i avantura, medvjedić Paddington sretno smjestio kod obitelji Brown, gdje je postao popularan član zajednice, omiljeni krzneni ljubimac odluči kupiti savršeni rođendanski poklon za 100. rođendan svoje voljene tete Lucy. Ali kako je poklon – knjiga u antikvarnici, prilično skup Paddington će morati odraditi niz poslova kako bi je mogao kupiti. Međutim, kada otkrije da je knjiga ukradena, Paddington i Brownsi kreću u potragu za lopovom.

Nastavci uspješnih filmova, zbog velikih očekivanja i visoko podignute letvice, često podbace, ali ne i Medvjedić Paddington 2 koji je definitivno na razini prethodnika. Medo je ponovo nevjerojatno simpatičan, a njegova trapavost je ponovo izvor smijeha – pogotovo scene u kojima radom pokušava zaraditi, a koje bi mogli čak opisati kao „beanovske“. Ako ste voljeli Mr. Beana (a tko nije?) sigurno ćete se gušiti u smijehu i u filmu redatelja koji je stajao iza kamere i u prethodniku – Paula Kinga.

Iako je humor tipično dječji, nasmijat će, i to baš ono iz srca, i odrasle, a s obzirom na to da se film ponovo vrti oko obiteljskog zajedništva, Medvjedić Paddington 2 je pravi film za cijelu obitelj!
Presuda: Pogledati ga s cijelom obitelji! Čak i ako niste gledali prvi dio, neće vam biti problem uhvatiti konce. Dovoljno smijeha, zabave, simpatični likovi, odličan CGI i priča o obiteljskom zajedništvu razlozi su zbog kojih trebate odvojiti 100-njak minuta za sebe i dijete!

HVALA VAM NA SLUŽBI
Snimljen prema istoimenoj knjizi novinara Washington Posta Davida Finkela redateljski debi scenariste Snajperista, Jasona Halla, je priča o trojici suboraca koji se nakon ture u Iraku vraćaju kući. Međutim, privikavanje na normalan život bit će čak i teže nego borbe u Iraku – nošenje sa slikama i sjećanjima s bojišta, PTSP-om, okolinom i birokracijom stavit će ih na teške kušnje koje će svakog od njih odvesti u drugom pravcu.

U filmu koji rat i njegove posljedice prikazuje na ne toliko često korišteni način briljira jedan od najtalentiranijih mladih glumaca Hollywooda Miles Teller u svojoj najboljih ulozi od Ritma ludila, a izvrsne uloge koje pridonose snažnom emotivnom pečatu filma ostvaruju i debitant Beulah Kolae i Haley Bennett.

Izbjegavajući bilo kakve političke konotacije, pravdanje rata, kao i „nasilno“ predstavljanje američkih vojnika kao heroja, redatelj Hall je napravio film u kojem se može prepoznati svaki vojnik iz rata, bez obzira na njegovu nacionalnost, a „običnom“ gledatelju vojnike predstavlja u jednoj novoj perspektivi. naime, Hvala vam na službi nije ratni film već drama o posljedicama rata na vojnike, i njihova privikavanja na život u okolini koja ih na neki način ne doživljava, dok su onima koji su ih poslali u rat samo obična brojka. Da stvar bude gora, baš od onih koji su ih poslali u Irak ne mogu računati niti na toliko potrebnu psihološku pomoć, a to za posljedicu ima hodanje po životnom rubu koje tako lako može krenuti niz stranputicu.

Emocijama nabijeni film ima sporu radnju ali unatoč tome, kao i za filmove s ratnom tematikom osim kratke uvodne i završne scene nedostatak pucnjave, gledatelja itekako drži zainteresiranim za životne priče tri glavna lika.
Presuda: Topla preporuka za gledanje! Film Jasona Halla je jedan od onih koji otvaraju oči – nakon gledanja ovog filma vjerojatno ćete drukčije gledati na sve branitelje i vojnike i ako ste se ikada zapitali što branitelji imaju više tražiti s obzirom da je prošlo više od 20 godina možda ćete nakon gledanja ovog filma shvatiti.

Pročitajte još

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist