Kultura

Što nas ovog tjedna očekuje u Kazalištu Marina Držića?

kmd teatar kazaliste006

Prvi ovogodišnji ‘Razgovori o kazalištu’ koje moderira Staša Aras, održat će se na Sceni Bursa u 19 sati u srijedu, 17. siječnja. Gošća će biti znanstvenica i spisateljica Ivana Lovrić Jović povodom premijere ‘Vidi kako Lokrum pere zube’, predstave koja je nastala prema njezinom istoimenom romanu. Uslijedit će pretpremijera ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ na Velikoj sceni u 20 sati.

U četvrtak, 18. siječnja u 20 sati na Velikoj sceni očekuje nas premijerna izvedba ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ koja je nastala u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama, a koju je režirao Paolo Tišljarić te dramatizirala Marijana Fumić. Kroz četiri generacije žena, ova predstava propituje duboke sjećanja i nostalgičnu vezanost za svijet koji postoji samo u uspomenama.
Igraju Marija Šegvić (Antica), Sandra Lončarić (Lunette), Mirej Stanić (Anna), Anja Đurinović (Nuša) te Perica Martinović, Nika Lasić, Boris Matić i Bojan Beribaka (Kor).
Reprizna izvedba očekuje nas još u nedjelju, 21. siječnja, u 20 sati.

U petak, 19. siječnja na Sceni Bursa u 19 sati održat će se predstavljanje knjige ‘Zakulisje – Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 2005. – 2013.’ autorice teatrologinje dr.sc. Ane Lederer, ujedno i prve intendantice HNK u Zagrebu. Knjiga objedinjuje četrnaest tekstova u kojima iz subjektivne vizure autorica interpretira kompleksan unutarnji i vanjski život kazališta u jednom trenutku povijesti nacionalne kuće.

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist