Kultura

‘Dubrovnik Zagrebu’ uz pjesme dubrovačkih autora u Lisinskom

'Dubrovnik Zagrebu' uz pjesme dubrovačkih autora u Lisinskom

Uoči Feste sv. Vlaha, u organizaciji Grada Dubrovnika, Radija Kaj i Društva Dubrovčana u Zagrebu, 20. siječnja 2024. u velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, održat će se svečani koncert pjesama koje su obilježile Dubrovnik. Tim programom brojni popularni dubrovački izvođači glazbeno će povezati sjever i jug Hrvatske.

Na koncertu ‘Dubrovnik Zagrebu’ pjesme dubrovačkih autora i izvođača, od Vlaha Paljetka do Đela Jusića, od Tereze Kesovije, preko Dubrovačkih trubadura, Mila Hrnića, do Klape Kaše, izvodit će popularni solisti i klape iz Dubrovnika, ali i njihovi glazbeni domaćini iz Zagreba i Hrvatskog zagorja.

Na toj posebnoj glazbenoj večeri nastupit će: Tereza Kesovija, Dubravka Šeparović Mušović, Roko Radovan, Tibor Karamehmedović, Mihaela Tepšić, Maja Grgić, Nevio Končić, Marko Vukić, Gordana Ivanjek Tušek, Branko Greblički Ventek, Klapa Brv, Ženska klapa Linđo, Ženska klapa Figurin, Klapa Ragusavecchia, Klapa Kaše, Klapa Ragusa i Klapa Maestral, a program će voditi Nataša Dangubić.

Koncertom u Zagrebu nastavit će se izvrsna suradnja Grada Dubrovnika i Radija Kaj, započeta u siječnju 2023. kada su na koncertu u Dubrovniku izvedene najpopularnije kajkavske popevke u sklopu projekta ‘U ozračju KAJ-a’, koji Radio Kaj organizira širom Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

'Dubrovnik Zagrebu' uz pjesme dubrovačkih autora u Lisinskom

Pročitajte još

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist

DJEČJI ODJEL Pričaonica i likovna radionica ‘Noštromo Jakša’

Dulist

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ na 20. Virkasu u Virovitici!

Dulist