Aktualno

Što ćemo s otpadom u moru? Uskoro konferencija o ovom velikom problemu

MARLESS projekt sveuciliste

Konferencija za građane o podizanju razine svijesti o problemu otpada u moru održat će se u četvrtak 18. svibnja u sklopu projekta MARLESS.  Jednodnevna međunarodna konferencija, u organizaciji Regionalne agencije DUNEA, održava se u prostorima Lazareta u Dubrovniku.

Na stručnom dijelu konferencije planirane su četiri panel diskusije, a više od 20 međunarodnih stručnjaka educirat će prisutne. Organizatori najavljuju i umjetnički program s mini sajmom čiji cilj je inspirirati posjetitelje na promjene.

Teme panel diskusija su “Otpad u moru kao globalni problem bez administrativnih granica”, “Jadransko more kao pokretač razvoja – fokusiranje na pitanja otpada u moru “, “Otpad u moru u sektoru ribarstva – ribari i uzgajivači školjaka kao čuvari mora” i “Utjecaj otpada u moru na bioraznolikost”.

Tijekom konferencije posebna pažnja bit će posvećena temi očuvanja morske kornjače, te je planirana i radionica koja će biti prilagođena široj javnosti: “Radionica o Protokolu za dojavu i djelovanje u slučaju pronalaska uginulih, bolesnih ili ozlijeđenih morskih kornjača.”

Banner 300x250 DU 1

MARLESS je financiran kroz program INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020., a nositelj projekta je Regionalna agencija za zaštitu okoliša i prevenciju regije Veneto (IT) uz još 12 regionalnih i nacionalnih partnera s hrvatske i talijanske strane.

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije osigurano je više od pola milijuna eura, s Regionalnom agencijom DUNEA i Sveučilištem u Dubrovniku kao dijelom partnerskog konzorcija. Ukupna vrijednost projekta je 4.244.726,00 eura.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist