Aktualno

Što ćemo s otpadom u moru? Uskoro konferencija o ovom velikom problemu

Konferencija za građane o podizanju razine svijesti o problemu otpada u moru održat će se u četvrtak 18. svibnja u sklopu projekta MARLESS.  Jednodnevna međunarodna konferencija, u organizaciji Regionalne agencije DUNEA, održava se u prostorima Lazareta u Dubrovniku.

Na stručnom dijelu konferencije planirane su četiri panel diskusije, a više od 20 međunarodnih stručnjaka educirat će prisutne. Organizatori najavljuju i umjetnički program s mini sajmom čiji cilj je inspirirati posjetitelje na promjene.

Teme panel diskusija su “Otpad u moru kao globalni problem bez administrativnih granica”, “Jadransko more kao pokretač razvoja – fokusiranje na pitanja otpada u moru “, “Otpad u moru u sektoru ribarstva – ribari i uzgajivači školjaka kao čuvari mora” i “Utjecaj otpada u moru na bioraznolikost”.

Tijekom konferencije posebna pažnja bit će posvećena temi očuvanja morske kornjače, te je planirana i radionica koja će biti prilagođena široj javnosti: “Radionica o Protokolu za dojavu i djelovanje u slučaju pronalaska uginulih, bolesnih ili ozlijeđenih morskih kornjača.”

MARLESS je financiran kroz program INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020., a nositelj projekta je Regionalna agencija za zaštitu okoliša i prevenciju regije Veneto (IT) uz još 12 regionalnih i nacionalnih partnera s hrvatske i talijanske strane.

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije osigurano je više od pola milijuna eura, s Regionalnom agencijom DUNEA i Sveučilištem u Dubrovniku kao dijelom partnerskog konzorcija. Ukupna vrijednost projekta je 4.244.726,00 eura.

Pročitajte još

Naoružajte se strpljenjem, kolone su prema Župi

Dulist

Pravosudni službenici u štrajku, traže povećanje plaća

Dulist

Grad dodijelio stan za potrebe gostujućih liječnika dubrovačke bolnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija