Aktualno

Što ćemo s otpadom u moru? Uskoro konferencija o ovom velikom problemu

Što ćemo s otpadom u moru? Uskoro konferencija o ovom velikom problemu

Konferencija za građane o podizanju razine svijesti o problemu otpada u moru održat će se u četvrtak 18. svibnja u sklopu projekta MARLESS.  Jednodnevna međunarodna konferencija, u organizaciji Regionalne agencije DUNEA, održava se u prostorima Lazareta u Dubrovniku.

Na stručnom dijelu konferencije planirane su četiri panel diskusije, a više od 20 međunarodnih stručnjaka educirat će prisutne. Organizatori najavljuju i umjetnički program s mini sajmom čiji cilj je inspirirati posjetitelje na promjene.

Teme panel diskusija su “Otpad u moru kao globalni problem bez administrativnih granica”, “Jadransko more kao pokretač razvoja – fokusiranje na pitanja otpada u moru “, “Otpad u moru u sektoru ribarstva – ribari i uzgajivači školjaka kao čuvari mora” i “Utjecaj otpada u moru na bioraznolikost”.

Tijekom konferencije posebna pažnja bit će posvećena temi očuvanja morske kornjače, te je planirana i radionica koja će biti prilagođena široj javnosti: “Radionica o Protokolu za dojavu i djelovanje u slučaju pronalaska uginulih, bolesnih ili ozlijeđenih morskih kornjača.”

MARLESS je financiran kroz program INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020., a nositelj projekta je Regionalna agencija za zaštitu okoliša i prevenciju regije Veneto (IT) uz još 12 regionalnih i nacionalnih partnera s hrvatske i talijanske strane.

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije osigurano je više od pola milijuna eura, s Regionalnom agencijom DUNEA i Sveučilištem u Dubrovniku kao dijelom partnerskog konzorcija. Ukupna vrijednost projekta je 4.244.726,00 eura.

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist