Politika

Što će Matušić sad raditi u Saboru?

Predsjedništvo Hrvatskog Sabora sutra bi trebalo raspravljati o ukidanju ispravka netočnog navoda.

Kako je za Index objasnio predsjednik saborskog Odbora za Ustav Josip Leko, razloge za ukidanje ovog instituta u poslovniku treba tražiti i u zloupotrebama.

– Ispravak netočnog navoda često je zloupotrebljavan u posljednjih deset godina. Prema mojim izračunima to se događalo u 99 posto slučajeva. Nije bilo ispravka, već samo replika, što ukazuje na zloupotrebu poslovnika – objasnio je Leko.

Potez je nedavno kritizirala i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor navevši kako na odluku o ukidanju ispravka netočnog navoda u HDZ-u gledaju u kontekstu sprječavanja zastupnika da govore, ali i u kontekstu polaganog urušavanja parlamentarne demokracije.

A upravo su HDZ-ovi saborski zastupnici 6. saziva Sabora bili rekorderi u ispravcima netočnih navoda. Među njima i Dubrovčanima jedno jako poznato lice, ono saborskog zastupnika i predsjednika ŽO HDZ-a Frana Matušića. Prema saborskoj statistici Matušić je na sjednicama prošlog saziva imao čak 273 ispravka netočnog navoda od ukupnu 487 javljanja za riječ u Sabornici. Stoga se postavlja pitanje što će Matušić raditi u Saboru kad se i ako ukinu ispravci netočnih navoda?

Spomenimo i to kako bi Matušiću upravo sutra trebao biti prvi radni dan u ulozi promatrača u Europskom parlamentu. Tko zna, možda i europarlamentarci imaju institut ispravaka netočnih navoda pa će svoju karijeru 'ispravljača' Matušić moći nastaviti u Bruxellesu.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija