Politika

STIŽU VISOKI UZVANICI Dubrovnik u travnju domaćin konferencije ‘Kina + 16’

Dubrovnik će uz Zagreb u travnju biti domaćinom konferencije zemalja srednje i istočne Europe i Kine (16+1). Konferencija će trajati dva dana, a na njoj će sudjelovati više od tisuću uzvanika, a očekuje se dolazak 16 europskih premijera. I to će nas još jednom staviti na svjetsku mapu iznimno važnih događaja – rekao je za DuList gradonačelnik Mato Franković.

-Uzevši u obzir sve diplomatske događaje u Republici Hrvatskoj od njezine neovisnosti do danas to je najveći diplomatski događaj koji će se dogoditi u Dubrovniku. Kineski premijer Li Keqiang dolazi s 400 gospodarstvenika, a u gradu će im biti organiziran sastanak s hrvatskim gospodarstvenicima. Gradskoj upravi je sjednica Vlade u vrijeme Feste sv. Vlaha i Dan Grada Dubrovnika bilo praktički uvježbavanje protokola. Oni su uistinu odradili sjajan posao i vjerujem da će nas događaj preed nama još jednom staviti na svjetsku mapu iznimno važnih događaja- istaknuo je Franković.

Iz Hrvatske gospodarske komore pak ističu kako će osim multilateralnih političkih sastanaka, tijekom Summita organizirati gospodarski forum za poduzetnike iz Kine i 16 europskih zemalja. Hrvatska u potpunosti podupire daljnje širenje suradnje s Kinom i zemljama srednje i istočne Europe u sklopu platforme 16+1, te se pravovremeno provode značajne aktivnosti za organizaciju što kvalitetnijega poslovnog događanja tijekom Summita.

Gospodarski će se forum sastojati od plenarnog dijela, nakon čega slijedi nekoliko tematski definiranih panela koji će pokrivati teme infrastrukture i ulaganja, proizvodnje, inovacija, trgovine, turizma i kulture, a na kraju slijede individualni sastanci kineskih i europskih tvrtki.

Summit će se održati u Dubrovniku, od 11. do 13. travnja, a gospodarski forum održava se 12. travnja. Mogućnost prijave na događanje bit će otvorena uskoro.

Dodatne informacije o Summitu, uključujući točno vrijeme programa i konačnu lokaciju, proces registracije i prijave te druge korisne informacije, objavit ćemo u narednom razdoblju.

 

Pročitajte još

Burna rasprava oko projekta ispred Vile Salvator: Uređenje ulice ili priprema za peterokatnicu

Andrea Falkoni Račić

Đuro Capor o Areni Lapad: Baraka je očito u dosluhu sa Supernovom

Andrea Falkoni Račić

Gradski vijećnici usvojili Proračun za 2023., prvi u eurima!

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija