DuList IN

Stižu Šufit, Subrenum, Svadbas, Quasarr i Feredon!

Stižu Šufit, Subrenum, Svadbas, Quasarr i Feredon!

Ovog vikenda Park Orsula Music Festival ugostit će dvostruki program. U petak, 5. srpnja s početkom u 21.30 svoj će koncert održati klape Šufit i Subrenum.

Dan poslije, u subotu 6. srpnja, na Orsuli će nastupiti grupe Svadbas, Quasarr i Feredon. Ulaznice za svaki pojedinačni koncert iznosit će 60 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, a 80 kuna za sve ostale posjetitelje. Uz već uobičajenu mogućnost dolaska na tri načina: pješice karavanskim putom, automobilom ili motorom do vidikovca ili javnim gradskim prijevozom, osiguran je i prijevoz publike nakon koncerta do Grada. Prijevoz je uključen u cijenu ulaznice.

U petak, 5.7. na Orsuli će se održati pravi klapski spektakl.

-Od prvog izdanja POMF-a na Orsuli smo redovito ugošćavali klapske izvođače, ali to su do sada uvijek bile klape iz Dubrovnika i okolice. Sada nam u goste dolazi klapa Šufit, jedna od najznačajnijih hrvatskih klapa. Osnovana 1992., klapa Šufit je u svoju 21 godinu rada osvojila dosta vrijednih nagrada, a posebno treba istaknuti da je u razdoblju od 2006. do 2008. Klapa Šufit tri puta zaredom osvojila prvu nagradu i žirija i publike na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš što nije uspjelo niti jednoj klapi prije toga. Njihovi domaćini, klapa Subrenum iz Župe dubrovačke, također spadaju u red najpoznatijih hrvatskih klapa, a i oni su osvajali mnogobrojne nagrade na festivalima na kojima su nastupali – ističu organizatori.

Dan poslije, Orsula će ugostiti zagrebačku grupu Svadbas, riječki Quasarr te dubrovački Feredon. Svadbas je jedna od najpopularnijih indie-pop-rock grupa u Hrvatskoj. Do sada su objavili šest studijskih albuma od kojih je posljednji, „Još“ iz 2012. doživio velike pohvale kod kritike i publike. Svadbas su nekoliko puta nastupali u Dubrovniku i svaki put je to bio koncert za pamćenje pa nema razloga da tako ne bude i ovaj put. Riječani iz grupe Quasarr nezadrživo napreduje prema samom vrhu hrvatske scene. Objavili su dva albuma, jako su aktivni što se tiče koncertnih nastupa, a prošle godine su na Orsuli održali odličan koncert. Grupu Feredon dubrovačka publika sada već dobro poznaje, a na koncertu na Orsuli promovirat će svoj album koji je nedavno snimljen, ali još uvijek nije objavljen.
 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist