Hrvatska

STIŽU I TRI NOVE AVIOLINIJE Nizozemsko tržište zainteresirano za hrvatsku kamping ponudu

STIŽU I TRI NOVE AVIOLINIJE Nizozemsko tržište zainteresirano za hrvatsku kamping ponudu

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na sajmu Vakantiebeurs, koji se održava u nizozemskog gradu Utrechtu od 9. do 13. siječnja.

Sajam je namijenjen poslovnoj i širokoj publici, a već je prvog dana sajma iskazan velik interes Nizozemaca za hrvatske destinacije, posebice za hrvatski kamping segment.

-Nastupom na sajmu u Utrechtu započinje sezona predstavljanja hrvatske turističke ponude na najvažnijim sajmovima s ključnih emitivnih tržišta. Hrvatska turistička zajednica će tijekom 2019. godine organizirati predstavljanje hrvatske turističke ponude na ukupno 22 sajma, od toga na 17 općih ipet specijaliziranih sajmova među kojima su tri nautička te dva kamping sajma – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je tijekom 2018. godine s nizozemskog tržišta ostvareno gotovo 500 tisuća dolazaka te oko 3,2 milijuna noćenja, što u odnosnu na 2017. godinu predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima.

U sklopu sajma u Utrechtu na hrvatskom se štandu održavajui brojni sastanci s predstavnicima turoperatora, putničkih agencija te aviokompanija kao što su TUI, Thomas Cook, Transavia, D-Reizen, zračna luka Rotterdam – Den Haag, udruženje agenata Travel Counsellors i drugi, a s kojima se razgovara o aktivnostima i suradnji u predstojećem razdoblju. Prve naznake bukinga nizozemskih turoperatora za Hrvatsku su na razini prošlogodišnjih, no pravo razdoblje intenzivnijeg bukiranja tek predstoji.

-Izuzetno nas veseli sve veći interes zračnih prijevoznika za Hrvatsku o čemu svjedoče najave uvođenja čak tri nove zračne linije iz Nizozemske za Hrvatsku, točnije prema Zadru u 2019. godini. Riječ je o liniji Transavie koja će spajati Zadar s Rotterdamom, odnosno o najavljenoj liniji Ryanaira koja bi povezivala Zadar s Eindhovenom te liniji Easyjeta koja bi povezivala Zadar s Amsterdamom – izjavio je Ivan Novak, direktor Predstavništva HTZ-a za zemlje Beneluxa.

Dodajmo kako uz Hrvatsku turističku zajednicu na sajmu svoju ponudu predstavlja i 14 suizlagača: turističke zajednice Šibensko-kninske i Zadarske županije, turistička zajednica otoka Krka, NP Plitvička jezera, Maistra, KUH, Jadranka kampovi,Camping – the best of Dalmatia, Cresanka,Solaris, Valalta, Hadria, Aminess Hotels & Campsites (Laguna Novigrad) te Plitvice Holiday Resort (Rotokor).

Na sajmu Vakantiebeurs izlaže više od 1000 izlagača, a sajam u prosjeku posjeti oko 110.000 posjetitelja. Oko 60 posto posjetitelja kao glavni razlog posjeta sajmu navode činjenicu da još nisu rezervirali svoj odmor, a njih 50 posto da sajam posjećuju kako bi dobili inspiraciju.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist