Grad

STIŽE PRVI CRUISER MSC Orchestra uplovljava 11. lipnja u luku Gruž

STIŽE PRVI CRUISER MSC Orchestra uplovljava 11. lipnja u luku Gruž

Prva brodska kompanija koja je potvrdila ticanje brodova na kružnom putovanju u luci Gruž u 2021. godini je MSC Cruises te je dolazak njenog prvog broda na kružnom putovanju dogovoren za lipanj 2021. godine, ističu iz Lučke uprave Dubrovnik.

Naime, nakon što je u ožujku 2021. godine Republika Hrvatska ukinula sve prepreke za uplovljavanje brodova na kružnim putovanjima i nakon poboljšanja epidemiološke situacije, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, danas je održao završni operativni sastanak s predstavnicima MSC Cruises.

Na sastanku je dogovoreno kako će tijekom sezone biti ukupno 36 uplovljavanja, a prvo od njih dogovoreno je za 11. lipnja 2021 godine. Tog će dana uploviti brod MSC Orchestra, koja će nakon tog dana imati još 19 uplovljavanja u luku Gruž. Drugi brod iste kompanije MSC Splendida prvi će put uploviti dana 14. lipnja 2021. te Dubrovnik posjetiti još 15 puta tijekom sezone.

-Koristimo priliku naglasiti da, osim MSC Cruises, ove se godine u gruškoj luci očekuju i uplovljavanja brodova nekoliko drugih kruzing kompanija. S njima su dogovori u završnoj fazi te će po njihovom zaključenju, u narednih nekoliko dana, o tome biti obaviještena i javnost. Kao i do sada, a ne samo za vrijeme pandemije kad je izravno pogođeno cijelo gospodarstvo, Lučka uprava Dubrovnik ulaže velike napore u cilju postizanja kvalitete organiziranosti prihvata brodova na kružnim putovanjima, a sve u skladu s epidemiološkim i zakonskim odrednicama, tražeći najbolje rješenje za sve sudionike ovog vida turizma – ističu iz Lučke uprave.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist