Grad

Ovo su najljubazniji vozači u prometu

Ovo su najljubazniji vozači u prometu

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u ponedjeljak je upriličena dodjela zahvalnica i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Lidija Crnčević, Katija Trtoman i Baldo Cicijelj.
Naime, projekt ‘Dan ljubaznosti u prometu’ ova Policijska uprava provodi već treću godinu zaredom, a partneri u projektu bili su Gimnazija Dubrovnik i Adriatic osiguranje. Učenici Gimnazije Dubrovnik, zajedno s policijskim službenicima Postaje prometne policije Dubrovnik, na više su pješačkih prijelaza u Dubrovniku nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka.

Akcija se provodila 26. travnja, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu. Tijekom akcije zabilježeno je 40 –ak vozila i vozača, a provjerom kroz policijske evidencije, posebice evidencije prekršajnih sankcija u cestovnom prometu, odabrani su oni najbolji.

U proteklih deset godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj.

Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević čestitao je svim nagrađenim vozačima, uručio im priznanje Policijske uprave kao i prigodan poklon. Predstavnik Adriatic osiguranja Srđan Benić, nagrađenim vozačima dodijelio je nagradu u vidu besplatnog godišnjeg tehničkog pregleda za njihova vozila.

Postaja prometne policije Dubrovnik u prošloj 2020. godini bilježi smanjenje broja prometnih nesreća za 42 posto, smanjenje broja prometnih nesreća s poginulim osobama za 50 posto, broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama je smanjen za 49 posto, dok je broj prometnih nesreća s materijalnom štetom smanjen za 54 posto.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist