Aktualno

STIŽE PROMJENA VREMENA U novome tjednu promjenjivije, vjetrovitije, svježije

STIŽE PROMJENA VREMENA U novome tjednu promjenjivije, vjetrovitije, svježije

Nakon sunčanog i većinom vrućeg vikenda u novome tjednu slijedi promjena vremena. Naoblačit će se te će već u ponedjeljak u noći i ujutro u zapadnim krajevima, zatim i istočnije biti česte kiše, mjestimice i grmljavine, uz sjeverni vjetar i pad temperature. Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura, koja će jačati i do srijede se proširiti na gotovo cijelu obalu.

Pritom će promjenjivo oblačno biti i u utorak i u još malo manje toplo srijedu, i dalje ponegdje uz kišu, na Jadranu i lokalne neverine, vjerojatnije u Dalmaciji. U četvrtak se pak povećava vjerojatnost za u većini Hrvatske topliji i manje vjetroviti dan bez kiše, a u petak za ponovno promjenjivije vrijeme – sažeta je prognoza koju je za HRT pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U nedjelju još razmjerno stabilno, većinom i vruće

-U nedjelju će na istoku Hrvatske nakon relativno svježeg jutra s temperaturom između 12 i 17 °C, najviša dnevna biti malo viša od 30 °C. Pritom većinom sunčano, popodne uz umjerenu naoblaku, a mjestimice će puhati slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar.

Istočnjaka i jugoistočnjaka bit će i ponegdje u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također u drugom dijelu dana oblaka sa zapada postupno biti sve više. Temperatura će od jutarnjih 12 do 15 °C tijekom dana porasti na najviše vrijednosti između 30 i 32 °C.

U gorju danju od 27 do 30 °C, a na sjevernom Jadranu između 30 i 32 °C. Prevladavat će sunčano, poslijepodne sa zapada uz porast naoblake. Puhat će na moru ujutro slaba do umjerena bura, od sredine dana jugozapadni i zapadni vjetar.

Jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak i u Dalmaciji. Uz to, bit će sunčano i vruće, s najvišom dnevnom temperaturom između 30 i 34 °C.

Podjednako vruće i na jugu Hrvatske, gdje će nedjelja također biti sunčana, uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni te sjeverozapadni vjetar te more uglavnom malo valovito.

U novome tjednu promjenjivije, vjetrovitije, svježije

Od ponedjeljka na kopnu oblačnije i manje toplo, najprije na zapadu, a zatim i prema istoku zemlje. Pritom povremeno kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom – već u ponedjeljak u noći i prijepodne, a u Slavoniji većinom u drugom dijelu dana. Ponegdje kiša i u utorak te osobito u srijedu. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u istočnim predjelima i sjeverozapadni vjetar.

I na sjevernom Jadranu u ponedjeljak naoblačenje s kišom i neverinima, zapuhat će bura te će biti manje toplo nego u nedjelju. U Dalmaciji će se zadržati uglavnom sunčano i vruće. Od utorka više oblaka na srednjem i južnom Jadranu, gdje će se stoga također sniziti temperatura. A na mjestimičnu kišu treba računati osobito krajem utorka te u srijedu. Pritom će se bura proširiti od sjevera na veći dio obale – prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Pročitajte još

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist