DuList IN

STIŽE ‘PROLJEĆE U KONAVLIMA’ Iskopčajte se s kompjutera i poletite balonom iznad Konavala!

Konavle

– Predstavljamo jedan novi konavoski proizvod izašao iz Agroturizma Konavle, no i združenim snagama u Konavlima i šire, onima koji mogu doprinijeti razvoju Konavala kao destinacije izvrsnosti i prostora idealnog za aktivni odmor, rekreaciju i boravak u prirodi.

To su temeljni ciljevi naše nove manifestacije ‘Proljeće u Konavlima’, koja će uz ostale već etablirane manifestaciju poput Mirisa Božića doprinijeti širenju turističke sezone i Konavala kao prostora aktivnog odmora – kazao je mr. sc. Ivo Mujo ispred udruge Agorturizam Konavle danas na konferenciji za medije održanoj na brodu Tirena u Portu.

Manifestaciju su predstavili, osim Muja, Luka Anđelinić i Ivo Vodopić iz Agroturizma Konavle, Frano Herendija iz TZ Konavala, Ivo Klaić iz Županije, Šime Cimerman i Iva Matina iz agencije Outdoor, Zoran Ateljević iz Cadmos Villagea te Mijač Banac iz udruge Baština.

– Ovdje veseli partnerska povezanost svih institucija, a ruralno okruženje Dubrovnika ili ‘countryside’ se ne treba posebno isticati. Moramo se zahvaliti svim udrugama koje sudjeluju u ovom projektu i činjenica je da mi vrlo malo znamo o okuruženju koje se oko nas nalazi i često puta se iznenadimo kad ljudi iz svijeta bolje od nas znaju naše okruženje. Upravo u tom tragu su ovakve aktivnosti širokog spektra održavanja, a ništa se ovo ne bi dogodilo bez nesebičnog truda i zalaganja udruga, članova, domaćinstava i slično. Posebno nas veseli dječji dio aktivnosti – kazao je direktor Turističke zajednice Frano Herendija.

– Nadamo se kako će ovo biti temelj za buduće manifestacije. Turistička zajednica prepoznala je vrijednosti i ideje, sve s ciljem da se promoviraju Konavle kao destinacija. Doista, posljednjih godina radilo se mnogo projekata koji su to brendirali, a cilja nam je i dalje plasirati ovakve manifestacije – kazao je Ivo Klaić, pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku.

Program počinje 2. svibnja, nastavlja se 10. i 11.svibnja, te 16. i 17. svibnja. Prvi dan održat će se zanimljiva kombinacije tri utrke treking lige Hrvatske koja će u 14 sati nastavak imati u Cadmos Villageu s koncertom popularnih dubrovačkih bendova.

10. svibnja javnosti će se predstaviti biciklističko-pješačka staza Ćiro, s tematikom namijenjenom obiteljima i djeci. 11. svibnja rezerviran je za školu u prirodi, a Konavle će tako posjetiti 1000 osnovnoškolaca, kako iz Konavala, tako i iz Grada.

Na dan 16. svibnja održat će se utrka za sportaše u raznim aktivnostima. Završno događanje u nedjelju 17. svibna u Pridvorju obilježit će likovna kolonija, prezentacija konavoske kuhinje i vina, kao i rekreativno jahanje, pješačenje i bicikliranje.

Posebna atrakcija definitivno je let balonom! Iznad Konavala moći će se kušati i Malvasija, a konavoska seoska domaćinstva imat će otvorena vrata za posjetitelje 1.,2. i 3. , 9. i 10. te 16. i 17. svibnja.

– Dobro je iskopčat se s kompjutera i ukopčat se u countryside! Konavoski agroturizmi počastit će djecu i imat će, vjerujemo zanimljiv dan u kojem će uživati. Lijepo je živjeti na selu, te pokazati kako se rade određeni oblici proizvodnje u domaćinstvima – kazao je za kraj Mujo.

Pročitajte još

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist