Zanimljivosti

Stiže najslađi festival u Dubrovniku

Stiže najslađi festival u Dubrovniku

Od 11. do 13. listopada udruge „Dubrovačka naranča“ i Deša – Dubrovnik organiziraju 7. Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u suradnji s HGK – Županijskom komorom Dubrovnik.

Festival se odvija uz financijsku potporu Ministarstva poljoprivrede, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, a održat će se na trgu Luža, ispred crkve sv. Vlaha sa svečanim otvaranjem u subotu, 12. listopada u 10 sati.

Polako ali sigurno Festival prerasta u tradicionalnu manifestaciju i svojim sadržajem uvelike doprinosi turističkoj ponudi Grada u posezoni, jer osim njegovog osnovnog cilja, predstavljanja kvalitetnih proizvoda malih proizvođača iz ruralnih krajeva Hrvatske, Festival postiže i svoju kulturnu dimenziju jer sažima tradiciju, običaje i izvorne proizvode pretvarajući ih u jedinstveni gastrosuvenir.

Sudjeluje tridesetak izlagača iz naše zemlje, dok će sve proizvode (marmelade, pekmez i džem) ocjenjivati stručni žiri sastavljen od vrhunskih stručnjaka uz pomoć prof. Josipa Žuvele, našeg priznatog stručnjaka kulinarstva i viteza gastronomije, najavljuje predsjednica Deše Jany Hansal.

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist