Aktualno

STIŽE BUTKOVIĆ Ministar u Dubrovniku o Zračnoj luci, Pelješkom mostu i ulazu u luku Ploče

Oleg Butkovic - Vlada.hr

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković tijekom dvodnevnoga posjeta našoj  županiji obići će ključne infrastrukturne objekte i gradilišta te sudjelovati na radnome sastanku sa predstavnicima županijskih i gradskih vlasti kao i predstavnicima agencija i tvrtki unutar resorne nadležnosti.

U dvodnenevnom radnom posjetu uz ministra Butkovića sudjelovati će pomoćnici, Jadranka Fržop, ispred Uprave pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra i Jure Šarić ispred Uprave zračnoga prometa, elektroničkih komunikacija i pošte.

Prvoga dana posjeta, odnosno danas u 16 sati, odmah po slijetanju u dubrovačku zračnu luku, ministar Oleg Butkovć i župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić u društvu gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića, načelnika Općine Konavle Luke Korde i direktora Zračne luke Dubrovnik Roka Tolića krenut će u obilazak građevinskih infrastrukturnih radova u okviru Projekta ‘Razvoj Zračne luke Dubrovnik’. Potom će od 17 sati davati izjave za medije na trećem katu nove pristanišne zgrade u izgradnji.

Napredak u provedbi projekta razvoja Zračne luke Dubrovnik evidentan je za projektno razdoblje 2007. – 2013. u okviru kojega se gradi pristanišna zgrada Terminala, dio C, gradnja kojega se odvija prema uvrđenome planu, dok je za programsko razdoblje 2014. – 2020. u planu izgradnja službenoga prolaza ‘O3’ te nadogradnja postojeće IT komunikacijske opreme.

U petak kod župana Dobroslavića

Radni posjet našoj županiji drugoga dana, u petak, 11. ožujka ministar Butković započet će radnim sastankom u zgradi Županije u 9.30 sati.

Glavne teme radnoga sastanka u Županiji biti će usmjerene na mogućnosti suradnje u pitanjima razvoja Dubrovačko – neretvanske županije uz poseban osvrt na Projekt „Pelješki most sa spojnim cestama i novom pelješkom cestom s obilaznicom Stona“ te Projekt „Ulaz u luku Ploče” koji također obuhvaća izgradnju pristupnih cesta do lučkih instalacija i vrijedan je ukupno 64 milijuna kuna, od čega je 85 posto financijskih sredstava osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na sastanku će se razgovarati i o svim ostalim projektima unutar djelokruga Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, a koji se provode na dubrovačkome području te su od vitalnoga značaja žitelje Dubrovačko – neretvanske županije kao i za razvoj gospodarstva.

Foto: Vlada.hr

Pročitajte još

Napustio nas je glazbenik i profesor Eduard Edi Marčić

Dulist

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist