Aktualno

EKSKLUZIVNA LOKACIJA, A RUŠEVINA VIŠE OD 20 GODINA Rješava li se konačno sudbina Hotela Jadran?

EKSKLUZIVNA LOKACIJA, A RUŠEVINA VIŠE OD 20 GODINA Rješava li se konačno sudbina Hotela Jadran?

Devastirani i napušteni hotel Jadran I, smješten na iznimno atraktivnoj lokaciji u Uvali Lapad u susjedstvu Hotela Kompas, i nakon više od dvadeset godina još će jednu turističku sezonu dočekati u katastrofalnom stanju.

Ta građevina, koja danas tek u nekim elementima gradnje podsjeća kako je nekad imala funkciju turističke djelatnosti, već preko dva desetljeća propada i služi tek kao povremeno utočište lokalnih narkomana. Ruševina u srcu Grada u centar pozornosti javnosti dosad je dolazila tek u rubrici ‘crne kronike’. Naime, hotel su u tri prilike (travanj 2011., ožujak 2012. i rujan 2013.) ‘dokusurivali’ veći ili manji požari. U travnju 2011. gorio je depadans hotela, u ožujku 2012. u hotelu je zapaljeno smeće, dok je treći požar gorio u dvorištu hotela u rujnu 2013. godine. U potrazi za odgovorima zašto je hotel još uvijek u katastrofalnom stanju te tko je za to odgovoran prvi sugovornici bili su nam mali dioničari poduzeća Hotel Palma, pravnog sljednika Hotela Jadran.

Više o sudbini ovog nekadašnjeg bisera, a danas tek ruševine, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od ove srijede na kioscima.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist