Županija

Stipendisti Općine Župa dubrovačka nazočili svečanosti potpisivanja ugovora

Stipendisti Općine Župa dubrovačka nazočili svečanosti potpisivanja ugovora

Ovogodišnji stipendisti Općine Župa dubrovačka okupili su se danas u velikoj vijećnici kako bi potpisali ugovor o stipendiranju u trajanju od deset mjeseci za šk./ak. godinu 2016.2017.

Prema zaprimljenim prijavama 113 učenika i studenata, za ovu godinu odobrena je čak 81 stipendija u tri različite kategorije.

Općinski načelnik u svom obraćanju čestitao je svim stipendistima, uručio prigodne poklone, te žaželio puno sreće u nastavku školovanja.

Uz OTP banku, koja je i ove kao i prethodnih godina, svojom vrijednom donacijom od sto tisuća kuna podržala stipendiranje učenika i studenata iz kategorije slabijeg imovnog stanja, ove godine naknadnom donacijom se pridružila i Zaklada Antuna Miloslavića, također s donacijom od sto tisuća kuna.

Stipendije za prva četiri mjeseca (rujan, listopad, studeni i prosinac) će se isplatiti jednokratno do kraja kalendarske godine, a one iznose 400 kuna za učenike, 600 za studente koji se obrazuju u Dubrovniku, te 1000 kuna za studente koji se obrazuju izvan Dubrovnika. Općina Župa dubrovačka i ove će godine izdvojiti više od 600.000 kuna za stipendiranje učenika i studenata sa svog područja.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist