Aktualno

STIJEPO GLEĐ MARKOS U ARENI ZAGREB ’10 godina otkad sam i ja progledao srcem’

stjepan ged markos

Naš međunarodno renomirani tenor Stijepo Gleđ Markos pridružuje se izvođačima na dvodnevnom duhovno-glazbenom spektaklu u Areni Zagreb. Riječ je o koncertu ‘Pogledaj srcem’ koji se održava dva dana u svibnju ove godine, a upravo prije deset godine je započeo ovaj projekt i tada se dogodila prekretnica u Markosovom životu.

– U toj godini odlučio sam ići potpuno za Isusom i otvorio sam vrata svoga srca. Mogu reći da sam te godine i sam progledao srcem. Tada sam se upoznao i s ovim velikim projektom kroz koji je Isus zahvatio toliko novih duša. Za mene je bilo posebno značajno doživjeti kako nas Isus sve povezuje i zahvaća svojom ljubavlju i putem glazbe, a na poseban način kroz projekt ‘Progledaj srcem’ koji traje i raste već čitavo desetljeće – govori Markos. Iako ove godine prvi puta sudjeluje kao izvođač, uz ovaj spektakl ga od ranije vežu lijepi i snažni osjećaji.

– Kao izvođač duhovne glazbe osjećam istinsku radost zajedništva sudjelovanjem na koncertu. Služiti kroz glazbeno poslanje i biti zajedno sa svojom braćom i sestrama u Kristu na tako velikom događaju je pravi Božji dar i milost koja mi daje snagu i motiv da Boga nastavim slaviti svakim otkucajem srca. Po plodovima se može raspoznati da Bog djeluje kroz suvremenu duhovnu glazbu i da ona ima snažan evangelizacijski utjecaj, posebno na mlade. Poznato je da glazba sama po sebi ima snažno djelovanje na čovjeka, a posebno kada je u središtu glazbe Božja Riječ – izjavio je Markos te dodao što posjetitelji mogu očekivati od ove godine

– Ove godine na poseban način možemo očekivati brojna srca koja će progledati i ugledati Božju ljubav. Zasigurno će ovo biti jedinstven susret u kojem će se očitovati snaga Kristovog zajedništva i stoga me posebno raduje što ću biti dio ovogodišnjeg slavljeničkog koncerta – izjavio je Markos.

Dvorana Arena Zagreb za subotu, 25. svibnja je rasprodana tri mjeseca unaprijed i otvoren je dodatni datum, petak, 24. ožujka. 

Pročitajte još

ALH prodaje Hotel Odisej na Mljetu!

Dulist

SUGRAĐANIN ISTIČE ‘Stanovnici Mokošice zaslužuju malo više od ovakvih skalina’

Dulist

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist