Aktualno

STIJEPO GLEĐ MARKOS U ARENI ZAGREB ’10 godina otkad sam i ja progledao srcem’

stjepan ged markos

Naš međunarodno renomirani tenor Stijepo Gleđ Markos pridružuje se izvođačima na dvodnevnom duhovno-glazbenom spektaklu u Areni Zagreb. Riječ je o koncertu ‘Pogledaj srcem’ koji se održava dva dana u svibnju ove godine, a upravo prije deset godine je započeo ovaj projekt i tada se dogodila prekretnica u Markosovom životu.

– U toj godini odlučio sam ići potpuno za Isusom i otvorio sam vrata svoga srca. Mogu reći da sam te godine i sam progledao srcem. Tada sam se upoznao i s ovim velikim projektom kroz koji je Isus zahvatio toliko novih duša. Za mene je bilo posebno značajno doživjeti kako nas Isus sve povezuje i zahvaća svojom ljubavlju i putem glazbe, a na poseban način kroz projekt ‘Progledaj srcem’ koji traje i raste već čitavo desetljeće – govori Markos. Iako ove godine prvi puta sudjeluje kao izvođač, uz ovaj spektakl ga od ranije vežu lijepi i snažni osjećaji.

– Kao izvođač duhovne glazbe osjećam istinsku radost zajedništva sudjelovanjem na koncertu. Služiti kroz glazbeno poslanje i biti zajedno sa svojom braćom i sestrama u Kristu na tako velikom događaju je pravi Božji dar i milost koja mi daje snagu i motiv da Boga nastavim slaviti svakim otkucajem srca. Po plodovima se može raspoznati da Bog djeluje kroz suvremenu duhovnu glazbu i da ona ima snažan evangelizacijski utjecaj, posebno na mlade. Poznato je da glazba sama po sebi ima snažno djelovanje na čovjeka, a posebno kada je u središtu glazbe Božja Riječ – izjavio je Markos te dodao što posjetitelji mogu očekivati od ove godine

– Ove godine na poseban način možemo očekivati brojna srca koja će progledati i ugledati Božju ljubav. Zasigurno će ovo biti jedinstven susret u kojem će se očitovati snaga Kristovog zajedništva i stoga me posebno raduje što ću biti dio ovogodišnjeg slavljeničkog koncerta – izjavio je Markos.

Dvorana Arena Zagreb za subotu, 25. svibnja je rasprodana tri mjeseca unaprijed i otvoren je dodatni datum, petak, 24. ožujka. 

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist