Grad

STIGLI ‘POSLOVNI ANĐELI’ Dubrovnik postaje svjetski centar inovacije

STIGLI 'POSLOVNI ANĐELI' Dubrovnik postaje svjetski centar inovacije

Memorandum o razumijevanju između Grada Dubrovnika i WBAF-a potpisali su u četvrtak ujutro dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF – World Business Angels Investment Forum) Baybars Altuntas.

Memorandumom dvije strane uspostavljaju partnerstvo koje bi trebalo ojačati suradnju ‘poslovnih anđela’ iz Turske i Europske unije kroz ulaganja, razmjenu informacija i obuku.

-Suradnja s WBAF-om trebala bi potaknuti osnivanje i promidžbu ‘startup’ tvrtki kao drukčije vrste gospodarske djelatnosti u Dubrovniku. Altuntas je veliki inovator koji je pokazao kako razvijati male ‘startup’ tvrtke, a to je nama zanimljivo, jer većinu gospodarske djelatnosti baziramo na turizmu. Uključit ćemo i Sveučilište u Dubrovniku te RIT Croatia. Vjerujem da ćemo u budućnosti postati mali centar novih gospodarskih djelatnosti koje nisu isključivo vezane za turizam – izjavio je tom prilikom gradonačelnik Franković.

-Oduševljen sam željom grada Dubrovnika da bude svjetski centar turističke inovacije. To je savršena ideja. Inovacija u turizmu je jednako bitna kao i inovacija u svim drugim industrijama. Svaki grad ili država koja želi biti vodeći eko sustav za neku inovaciju stvara veliko ulaganje za buduće generacije. A rijetki su europski gradovi uopće shvatili vrijednost ‘startup’ i ‘scaleup’ projekata te malog i srednjeg poduzetništva – istaknuo je Altuntas.

-Hvala gradu Dubrovniku na podršci ‘start upovima’ u pokušaju da ih povežemo sa svjetskim tržištem. WBAF će vas u najvećoj mjeri podržati u misiji koja će, siguran sam, stvoriti još radnih mjesta, ali i više društvene pravde i prilika za nove generacije – smatra predsjednik WBAF-a Baybars Altuntas.

-Obrazovanje za poduzetništvo puno je važnije od samog stavljanja novca na stol. Vrijednije je ako poduzetnici imaju ispravan način razmišljanja i vještine za razvijanje posla. Dobra poslovna ideja pronaći će put do novca – naglasio je Altuntas.

Prvi konkretni koraci WBAF-a u Dubrovniku trebale bi biti dvodnevne radionice koje će članovi WBAF-a održati sredinom lipnja. Lokalni ‘startup’ poduzetnici učit će kako poslovne anđele uvjeriti u vrijednost poslovne ideje i kako inovacijama u kratkom vremenskom razdoblju potaknuti ekonomiju.
-Kroz predavanja želimo mladim ljudima pokazati kako biti uspješan, ali im i omogućiti sredstva za realizaciju ideja – rekao je Franković.

Podsjetimo, Svjetski investicijski forum poslovnih anđela međunarodna je organizacija čiji je cilj olakšati poduzetnicima pristup domaćim i međunarodnim financijskim sredstvima s krajnjim ciljem stvaranja radnim mjesta i dostizanja veće razine socijalne pravde diljem svijeta.

Baybars Altuntas svjetski je poznati poduzetnik i investitor, snažan promotor startup poduzetništva, predavač i autor iz Istanbula. Njegovo djelo ‘Iz autobusa u superauto’ prodana je u više od sto tisuća primjeraka dijljem svijeta, a knjiga je prošle godine doživjela i hrvatski prijevod.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist