Grad

Gružani će uskoro dobiti kvalitetan prostor za igru, sport i rekreaciju

Grad Dubrovnik planira uskoro početi radove na adaptaciji postojećeg kompleksa igrališta Osnovne škole Ivana Gundulića u svojevrsni sportsko-rekreacijski park.

Osim za učenike osnovne škole, koji će dobiti bolje uvjete za izvannastavne aktivnosti, ovo ulaganje značajno je i za građane s područja Gruža jer će dobiti novo mjesto za rekreaciju i druženje.

Naime, u obuhvatu gruške škole postoje dva sportska igrališta i slobodna površina za izvan nastavne aktivnosti, a prostor je omeđen dotrajalom ogradom i tribinama.

Adaptacijom je planirana zamjena podloge jednog igrališta, dok će se slobodna zona oplemeniti i namijeniti dječjim aktivnostima, a oko čitavog obuhvata postavit će se nova zaštitna ograda.

Postojeće tribine će se u potpunosti obnoviti te proširiti prema standardima s novim stepenicama, a uz slobodnu zonu izgradit će se pomoćna građevina koja će služiti za potrebe pratećih sadržaja škole. Građevina će biti opremljena sanitarijama i spremištem, a izvest će se na način da se uklopi u postojeći teren sa zelenim krovom. Postavit će se nova rasvjeta i klupe za odmor te će se zelene površine hortikulturno urediti .

Novi i obnovljeni sportski sadržaji za rekreaciju mjesto su budućeg okupljanja stanovnika ovog dijela grada. Investiciju će provesti nadležni Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima, a procjenjuje se na oko milijun kuna.

Podsjetimo, u okviru ulaganja gradske uprave u kapacitete rekreativne i društvene namijene u tijeku su i radovi na uređenju parka s dječjim i sportskim igralištem te prostorom za fitness na otvorenom u Solitudu, gdje će se kombiniranjem sadržaja namijenjenog svim dobnim skupinama dobiti kvartovski rekreacijski park te tako pasivni gradski prostor prenamijeni u zelenu zonu za sport i rekreaciju.

Pročitajte još

RADNICI ČISTOĆE TRAŽE VEĆU PLAĆU I BOLJE UVJETE ‘Ako se ništa ne promijeni, pred iduću sezonu idemo u štrajk!’

Dulist

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Dulist

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija