Grad

FOTO / VIDEO / ZDRAVE NAVIKE Sanitat pozvao dječicu u đir placom i peskarijom

Danas se sve više djece nezdravo hrani. Upravo zato su se Sanitat Dubrovnik i Grad Dubrovnik uključili u inicijativu Hrvatske udruge tržnica, izradu interaktivne slikovnice ‘Šetnja tržnicom’ autorice Marije Martinko – istaknuo nam je danas na gruškoj placi Tomislav Tabak, direktor Sanitata, u šetnji placom ovog četvrtka.

Slikovnicu su, uz voće – kruške i jabuke iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – dječici iz gruškog vrtića podijelili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Đivo Brčić i direktor Tabak. S pažnjom i radoznalošću djačica su promatrala tete na placi, peskariju, što se to i kako prodaje…
– Sanitat se s Gradom Dubrovnikom uključio se u provedbu projekta ‘Vrtići i škole na tržnicama’, a slikovnicu je izdala Udruga hrvatskih tržnica. Cilj nam je, kod djece polaznika dubrovačkih vrtića, a kroz edukaciju i igru, stvarati navike koje utječu na kvalitetu života. Želimo ih učiti o zdravoj prehrani – istaknuo nam je Tabak, te dodao kako je u ovu svrhu Sanitat nabavio i u potpunosti financirao 480 primjeraka slikovnice, koja u sebi sadrži i bojanku te edukativnu igru.

Inicijativu će, istaknuo je Tabak, nastaviti i dalje te će se tako podijeliti predškolskoj djeci gradskih vrtića, što je nastavak odlične suradnje Grada Dubrovnika i Dječjih vrtića Dubrovnik, o čemu je više govorio Brčić.
– Danas se pokazala ta odlična suradnja. Svaka akcija koja se tiče obrazovanja, tiče se i odgojnog dijela, stoga pozdravljamo inicijativu Sanitata Dubrovnik koji su odlučili dovesti djecu na placu i pokazati im koliko je bitno hraniti se zdravo. Od danas djeca znaju koliko je bitno uključiti u dnevnu prehranu raznoliku hranu – istaknuo je Brčić.

O slikovnici:
Kroz slikovnicu ‘Šetnja tržnicom’ male čitatelje vodi djevojčica Anita otkrivajući što se sve može nabaviti na tržnici, zašto je zovu ‘trbuhom grada’, koga se sve na tržnici može upoznati i što naučiti.

Na kraju, Anita poziva djecu da posjete tržnicu i steknu vlastite dojmove, a slikovnici je priložena i zabavna društvena igra kroz koju djeca mogu naučiti sve o voću i povrću, medu, mlijeku, žitaricama i drugim domaćim proizvodima.

Ovo je odličan primjer kako educirati djecu i roditelje o zdravim navikama. Ona najbolje uče kroz igru, a ova slikovnica zabavit će ih i podučiti, te ih motivirati da se pridruže svojim roditeljima kada posjećuju tržnicu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija