Grad

STIGLA SUGLASNOST MINISTARSTVA Zavod za obnovu provodit će Plan upravljanja

STIGLA SUGLASNOST MINISTARSTVA Zavod za obnovu provodit će Plan upravljanja

Grad Dubrovnik ishodio je prethodnu suglasnost Ministarstva kulture i medija za povjeravanje provođenja Plana upravljanja povijesnom cjelinom Dubrovnika Zavodu za obnovu Dubrovnika. Time je ispunjen jedan od pravnih koraka koji prethodi imenovanju ZOD-a glavnim koordinatorom provedbe Plana, što je i predviđeno u aktivnostima navedenima u samom tekstu Plana.

U skladu s tom odlukom, gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću dostavljen je Prijedlog zaključka o donošenju Odluke o povjeravanju provedbe Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ javnoj ustanovi Zavod za obnovu Dubrovnika da isti uputi Gradskom vijeću Grada Dubrovnika na raspravu i donošenje. Zaključak će se stoga naći na rasporedu sljedeće sjednice Gradskog vijeća.

Naime, Zavod za obnovu Dubrovnika uspješno je vodio postupak izrade Plana koji je, podsjetimo, jednoglasno usvojen na Gradskom vijeću u proteklom sazivu. Imenovanjem ZOD-a kao pravne osobe na čelu njegova provođenja uspostavit će se kontinuirani sustav upravljanja koji će osigurati rješavanje svih izazova, koji su kroz stupnjeve prioriteta provedbe definirani Akcijskim planom s ciljem očuvanja izvanredne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra.

Plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a ”Starim gradom Dubrovnikom” prvi je plan upravljanja za svjetsko dobro u Dubrovniku i prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj. Izrada samog dokumenta je započela u srpnju 2019. godine, a temeljila se na opsežnom participativnom procesu, rezultat kojeg su definirani ciljevi i prioriteti. Za provedbu strateških aktivnosti izrađen je akcijski plan zajedno s pokazateljima praćenja za mjerenje provedbe ciljeva i aktivnosti.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist